achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
12-15

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Jongeren   >   Wat doe jij als de oorlog uitbreekt?

Wat zou jij doen als de oorlog uitbreekt? Het verhaal van de Haarlemse Corrie ten Boom

Ze is wereldberoemd en je hebt haar naam misschien wel eens gehoord: Corrie ten Boom. Als eerste vrouwelijke horlogemaakster van Nederland was ze 48 jaar toen de tweede wereld oorlog uitbrak. Tot die tijd had ze gedacht dat haar leven verder rustig zou verlopen. Zij was niet getrouwd en ze had het gevoel dat haar leven al in grote lijnen was bepaald. Ze zou geen gezin meer kunnen stichten en samen met haar zus en vader zorgden ze voor de juwelierszaak in de Barteljorisstraat, vlakbij de St. Josephkerk in Haarlem. Lifeteen Haarlem nodigt jou uit om deel te nemen aan een dag in het teken van deze vrouw en een bezoek te brengen aan haar huis.

God tijdens de oorlog

Familie ten Boom was een diep gelovige familie en toen de oorlog uitbrak hadden mensen hun hulp nodig. Het gezin aarzelde niet en nam Joden en andere onderduikers in huis en bouwden een geheime kamer. Tegen het einde van de oorlog werd het gezin verraden. Corrie ten Boom overleefde de oorlog en reisde daarna de hele wereld over met haar humor en getuigenis over haar geloof in God tijdens de oorlog, over wonderen die ze mee maakte, over je naaste liefhebben en over haar moeite om haar kampbewaarder te vergeven. Ze schreef vele boeken, reisde de hele wereld over en inspireerde duizenden, waarschijnlijk zelfs miljoenen mensen met haar getuigenis. Ze had nooit gedacht dat haar leven zo een wending zou krijgen!

Inspiratie

Net als de vele Amerikanen die hier speciaal voor naar Haarlem komen, wordt het hoog tijd dat wij ons door haar laten inspireren. Op 91 jarige leeftijd is Corrie ten Boom alweer 35 jaar geleden overleden, maar haar getuigenis is nog springlevend. De oude juwelierszaak in de Barteljorissstraat bestaat nog steeds en het oude huis (met geheime kamer) is nu als museum te bezoeken. Op zondag 11 november staat de hele dag in het teken van Corrie ten Boom. We horen meer over haar levensverhaal en we bezoeken het huis in de Barteljorisstraat! Dit is je kans om eens meer van deze bijzondere vrouw te horen.

Info

Wanneer:    Zondag 11 november


Tijd:        13.15 tot 17.45 (incl. avondmaaltijd)

Waar:          Het Josephhuis, Jansstraat 41, Haarlem

Kosten:        € 5,-

Opgeven:    Vóór 7 november via info@lifeteen-haarlem.nl

Door:          Life-teen Haarlem

Tips:


Wil je je bezoek aan het huis nóg beter voorbereiden? Lees dan alvast haar boek “De Schuilplaats” over haar ervaringen tijdens de oorlog. Je leest het zo uit en dat maakt je ervaring nog specialer!
Aarzel niet om een vriend of vriendin mee te nemen, zeker als je hem of haar het mooie van ons geloof wil laten zien!

Gerelateerde artikelen Tieners | Jongeren | Haarlem
share on facebook share on twitter share via email