achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Oude artikelen   >   WJDAG op en rond de Kathedraal: kɔm'pɑsi!

Foto's WJDag - 20 maart - St. Bavo Kathedraal

Kɔm'pɑsi! Kom! Pasen! Compassie! Het Jongerenplatform nodigt je uit voor de WereldjongerenDAG op palmzondag, 2016. In dit bijzondere jaar, het Heilig jaar van Barmhartigheid, met de Wereldjongerendagen een bijzonder thema: kɔm'pɑsi! Onder aan dit bericht vind je foto's van de dag.

Een perfecte kans om andere jongeren te ontmoeten en alvast lekker enthousiast te worden over de WJD. Tijdens deze dag is er met de Challenge of Compassion ook nog eens 400 euro subsidiegeld met je team te winnen voor de WJD! Heb jij andere plannen deze zomer en even geen zin in de WJD? Dan wordt het alsnog gezellig, want kleinkunstenares Charlotte Glorie heeft met eigen liedjes en humor een mooi programma voor ons bedacht over barmhartigheid. Charlotte is blind en heeft veel ervaring met het thema barmhartigheid. Veel mensen proberen haar te helpen, maar lang niet iedereen helpt haar echt. We beginnen de dag met een plechtige eucharistieviering met bisschop mgr. Punt, hulpbisschop mgr. Hendriks en het Kathedrale Koor.

Ook zijn er weer verschillende workshoprondes met workshops als: “Ik hou van Krakau”, “In gesprek met de hulpbisschop”, “Creatief barmhartig” en een workshop van Charlotte Glorie.
Kortom, dit mag je gewoon niet missen en geef je op!

Praktische informatie

Wat: WereldjongerenDAG kɔm'pɑsi!
Wanneer: 20 maart 2016
Tijd: 10:00 uur, start met plechtige eucharistieviering met de bisschop en kathedrale koor
Tot: Ca. 17.30 uur
Waar: Kathedrale basiliek Sint Bavo, Leidsevaart 146, Haarlem
Toegang*: € 5,- (incl. lunch, programma en borrel)
Openbaar vervoer: Vanaf station Haarlem 16 min met de bus of 2 km lopen
Parkeren: Gratis

Aanmelden vóór woensdag 16 maart via onderstaand formulier.

*Als het bedrag een belemmering vormt om te kunnen komen, graag even contact opnemen met Marius van der Knaap, mvanderknaap@bisdomhaarlem-amsterdam.nl

Foto's Palmzondag 2016 - Thema: Kɔm'pɑsi!

 

Palmzondag 2016 Thema: Kɔm'pɑsi!

Posted by Jongbisdom Haarlem-Amsterdam naar Krakau on Wednesday, 23 March 2016
Hoe de eerste WJDag begon
Meer >>

De eerste WereldJongerendag was in 1984 op palmzondag toen paus Johannes Paulus II jongeren uit de hele wereld uitnodigde om naar Rome te komen. Hier kwamen zoveel jongeren op af waardoor nu eens in de twee a drie jaar de Wereld Jongerendagen (WJD) worden georganiseerd met vele miljoenen jongeren. De eerstkomende WJD is in 2016 in Krakau (Polen). De WereldJongerenDAG op palmzondag vindt nu jaarlijks wereldwijd per bisdom plaats.

share on facebook share on twitter share via email