12-15
16-30
Muziek en video
logo
WJD
Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   WJD   >   Het evenement

Het evenement

Het evenement

De Wereldjongerendagen (WJD) is het grootste internationale jongerenevenement ter wereld. Honderdduizenden jongeren, overal vandaan, komen bij elkaar om samen het katholieke geloof te vieren. ‘Wereldjongerendagen’ staat voor nieuwe vrienden ontmoeten, lol maken, afzien, eucharistie vieren, multiculti socializen… een indrukwekkende ervaring om nooit te vergeten!

Programma

Vijf dagen lang kunnen jongeren verspreid over de hele stad deelnemen aan klein- en grootschalige culturele festivals, vieringen, muziekconcerten, ontmoetingen en theatervoorstellingen. Drie ochtenden is er een Nederlandstalig programma. Traditionele hoogtepunten van de WJD zijn de verwelkoming van de paus op donderdag, op zaterdagavond de grote avondwake onder de sterrenhemel en op zondag een indrukwekkende slotviering. 

Historie

De Wereldjongerendagen bestaan al sinds 1984. Op initiatief van paus Johannes Paulus II kwamen toen 300.000 jongeren naar Rome. Sindsdien worden de WJD afwisselend op lokaal en internationaal niveau gehouden. Na steden als Buenos Aires, Parijs, Manilla, Sydney, Madrid, Rio, Krakau en Panamá – waar soms meer dan 1.000.000 jongeren samenkwamen – is in 2023 Lissabon aan de beurt. Lees meer

Iedereen in de leeftijd van 18 t/m 30 jaar is welkom op de Wereldjongerendagen. Het is een katholiek evenement, maar jongeren van alle geloofsovertuigingen zijn van harte welkom.

Gerelateerde artikelen
  • Dit artikel heeft helaas geen gerelateerde items.

share on facebook share on twitter share via email