achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Jongeren   >   Broeder Fer in het geloofsgesprek

Broeder Fer in het geloofsgesprek

Afgelopen zondag 1 juli was Broeder Fer van der Reijken in het geloofsgesprek van de KRO. Hij sprak over de bisdombedevaart naar Assisi en zijn leven als Franciscaan. Broeder Fer nam deel aan het organiserende kernteam voor het jongerenprogramma van Assisi 2018. Hij is zelf mee geweest als begeleider van dat jongerenprogramma. Zie hieronder het filmpje.

 

Als Franciscaan is broeder Fer al vaker in Assisi geweest, nu voor het eerst met een groep jongeren. Hij vertelt over hoe hij met een groepje jongeren de berg optrekt naar de Carceri en wat voor vragen de jongeren zoal hebben. Voor Fer voelt Assisi als een tweede thuis en is het leven als Franciscaan als een jas die om hem heen past. Ook staat hij nog even stil bij de vraag die de jongeren mee naar huis hebben gekregen tijdens de bisdombedevaart. De vraag die als een rode draad door het jongerenprogramma liep: "Heer, wat wilt Gij dat ik doe?". Aan het einde van de reis mochten de jongeren een antwoord achterop de spreuktegel van foam met deze vraag schrijven. Dit plaatje fungeert als visual memory, een visueel geheugensteuntje om herinnerd te worden aan de vraag, hun antwoord en de stappen die ze daarvoor mogen gaan zetten.

Bekijk het filmpje hier:

https://www.kro-ncrv.nl/geloofsgesprek/seizoenen/seizoen-2018/fervanderreijken180701Gerelateerde artikelen Jongeren | Bisdombedevaart | Assisi | Broeder | Fer
share on facebook share on twitter share via email