achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Jongeren   >   Jaarthema: Available

Jaarthema: Available

"Zie de dienstmaagd des Heren, mij geschiede naar Uw woord" Deze woorden sprak Maria tegen de engel Gabriël na de vraag of zij de moeder van God zou willen worden. Woorden die getuigen van een grote beschikbaarheid voor God en Zijn wil. Hoe beschikbaar zijn wij voor onze familie, vrienden, de armen en hoe beschikbaar zijn wij voor God? Zijn wij in deze drukke tijd eigenlijk nog wel beschikbaar voor anderen en zo ja hoe? We gaan dit jaar samen met elkaar en in navolging van Maria op zoek naar onze beschikbaarheid met behulp van het jaarthema Available.

De paus en de WJD

De paus geeft voor elke wereldjongerendag lokaal of internationaal een themazin mee. Voor de komende WJD is dat 'Zie de dienstmaagd des Heren, mij geschiede naar Uw woord'. Hier baseren wij als Jong Bisdom HA niet alleen het thema voor de wereldjongerendag op 14 april op, maar ons gehele jaarthema. Paus Franciscus wilde voor de afgelopen 3 jaar de wereldjongerendagen een mariale toon meegeven. Hij ziet Maria als een groot voorbeeld voor ons allemaal in wie we navolging mogen vinden. Daarnaast geven de thema's een mooie afspiegeling van de reis van jongeren door het verleden (2017), het heden (2018) en de toekomst (2019). De themazinnen van afgelopen jaren waren 'Grote dingen heeft Hij met mij gedaan, heilig is Zijn naam' (2017) en 'Schrik niet Maria, U hebt genade gevonden bij God' (2018).

Available

Het jaarthema is terug te vinden in de thema's en inhoud van de activiteiten. Het kerstdiner op zaterdag 15 dec heeft als thema Available for Him. Toepasselijk voor het kerstverhaal wat in gang gezet werd door Maria's beschikbaarheid voor God. Het thema van het verdiepingsweekend van 2 en 3 maart luidt Available for the other. We denken na over hoe beschikbaar we zijn voor anderen en met name ook de armen, die onze hulp nodig hebben. Dit weekend zullen we dan ook concreet de handen uit de mouwen steken en er zijn voor de armen. In het tienerkamp BreakOut (13-17 juli) komen verschillende vormen van beschikbaarheid samen in het thema Available. Als BreakOut'ers staan we stil bij onze beschikbaarheid voor onze vrienden, voor God, hoe we ons lichaam beschikbaar stellen en hoe we onze beschikbaarheid voor de ander kunnen vergroten. Daarnaast staan nog activiteiten op de planning met als thema Available for him/her, Available for mother nature en Being available.


Wij hopen dat jullie beschikbaar zijn op de momenten van onze activiteiten (zet ze snel in je agenda) en zien jullie daar graag verschijnen om samen met jou op zoek te gaan naar hoe wij ons bovenal beschikbaar kunnen stellen voor Gods koninkrijk!

Gerelateerde artikelen Jongeren | Available | Jaarthema
share on facebook share on twitter share via email