achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Oude artikelen   >   Gala in Latijnse sferen

Netwerk voor Katholieke Studenten Nederland (KSNL) presenteert:

Gala in Latijnse sferen!

Voor €17,50 een geheel verzorgd gala, inclusief een salsaworkshop van een professionele salsadanser, 5 drankjes en een superlocatie! Het gala vindt plaats op 31 mei 2014, vanaf 20:30-2:00 voor katholieke jongeren van 18-32 jaar. Dresscode: black tie

Locatie

Het gala vindt plaats in Den Haag: Oude Molstraat 32D. De locatie heet ‘La Bodeguita’. Via hun website krijg je een mooi overzicht van hoe de zaal eruitziet. Er is mogelijkheid tot overnachting in het tegenoverliggende gebouw voor €5 extra. Wil je overnachten? Stuur dan een mailtje naar ksnlgala@gmail.com voor aanvullende informatie.

Opgeven

Geef je op via de volgende link. Je opgave is pas afgerond als je het bedrag van €17,50 hebt overgemaakt op rekeningnummer NL42 INGB 0006 2540 18 tnv R.K. Studentenparochie Utrecht. Hierna zul je per mail een bevestiging krijgen. Neem deze bevestiging en je ID kaart mee naar het gala.

KSNL in Amsterdam

KSAmsterdam is er voor studenten die katholiek zijn of in de bonte wereld van de katholieke kerk geïnteresseerd zijn. Het wil een plek bieden waar studenten kunnen reflecteren over hun eigen vragen over geloof en zingeving, en zich kunnen bezinnen over hun (toekomstige) plaats en betekenis in de samenleving. Er zijn studie- en catechesegroepen.

Contactpersoon: Dr. W.J.G.A. Veth pr Email:
w.veth@rkspa.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: +31 (0)6 49674236 Adres: Keizersgracht 218 B 1016 DZ  Amsterdam Facebook

Jongvolwassenengroep Nicolaas

We zijn een groep van jongvolwassenen tussen de 20 en de 40 jaar die eens in de zes weken samenkomt. Omdat er vaak nieuwe leden bij komen, blijft de groep dynamisch. Onder de jongeren zitten zowel zoekers als regelmatige kerkgangers.

We beginnen elke bijeenkomst om 18.30 uur met een gezamenlijke maaltijd voor wie wil. Vervolgens gaan we om 20.00 uur door met een geloofsthema, zoals de verschillende grote godsdiensten of een kerkelijke feestdag. Na een korte inleiding gaan we uiteen in deelgroepen.

Contactpersoon: Eugene Brussee E-mail:
ebrussee@chello.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 020-6248749

Check de website: www.katholiekestudenten.com of via facebook: www.facebook.com/katholiekestudenten

Vragen?

Stuur bij vragen een mailtje naar ksnlgala@gmail.com!

Meer info over KSNL
Meer >>

Ontstaan

Het Netwerk Katholieke Studenten Nederland (Netwerk KSNL) is het voormalige kerngroep RKstudent.nl De kerngroep RKstudent.nl is opgericht door een aantal katholieke studenten, die het idee hebben, dat er potentieel veel meer studenten geïnteresseerd zijn in geloofsverdieping, dan er nu betrokken zijn in katholieke groepen en initiatieven. De website is een hulpmiddel om bestaande initiatieven meer bekendheid te geven. Het KSNL hebben bevestiging ontvangen in het regelmatig contact en overleg met diocesane jongerenwerkers en pastoors in enkele studentensteden.

Visie

Het netwerk KSNL wil katholieke studenten stimuleren om tijdens hun studie hun katholiek geloof verder te verdiepen en te ontwikkelen. Daarom willen zij studenten aanmoedigen om te participeren in katholieke en/of christelijke groepen waar geloofsverdieping gestimuleerd wordt. Ze hopen dat het studenten zal aanmoedigen om nieuwe initiatieven te starten in steden waar een dergelijk aanbod beperkt is.

Identiteit

“Geworteld en opgebouwd in Jezus Christus standvastig in het geloof”

Het KSNL verwijst hiermee naar een brief van paus Benedictus XVI - voor de 26ste Wereldjongerendag (2011):

‘’Om de betekenis van het geloof te benadrukken in het leven van gelovigen, wil ik graag met jullie nadenken over elk van de drie woorden die Paulus gebruikt als hij zegt: “Geworteld en opgebouwd in Jezus Christus, standvastig in het geloof” (vgl Kol 2:7). We kunnen drie beelden onderscheiden. “Geworteld” doet denken aan het planten van een boom met wortels die hem voeden, “opgebouwd” verwijst naar de constructie van een huis en “standvastig” wijst op groei van fysieke en morele kracht. Deze beelden zijn zeer sprekend. Voordat ik er commentaar op geef wijs ik erop, dat ze in de oorspronkelijke tekst alle drie de passieve grammaticale vorm hebben. Dat betekent dat het Christus zelf is die het initiatief neemt om gelovigen te planten, te vormen en te steunen.’’

Paus Benedictus XVI, Boodschap voor de 26ste Wereldjongerendag (2011)

Samenwerking

Met de nieuwe website katholiekestudenten.com, wilt het KSNL een hulpmiddel zijn voor initiatieven en groepen die zich richten op katholieke studenten. Een ieder die zich kan vinden in onze visie en identiteit is welkom om betrokken te raken.

Het oospronkelijke kerngroep RKstudent.nl is ontstaan naar aanleiding van de vraag van een aantal katholieke studenten die actief waren binnen Navigators. Zij hebben contact gezocht met de gedelegeerde voor het Katholieke jongerenwerk en de KSU (Katholieke Studenten Utrecht). Uit deze eerste contacten in 2008 is een vertrouwde samenwerking ontstaan. Aan de Navigators is gevraagd of zij vanuit hun expertise het RKstudent initiatief willen steunen, adviseren en faciliteren. Sinds december 2013 is de kerngroep RKstudent van naam veranderd en noemt zich nu Netwerk Katholieke Studenten Nederland.

 

 

Gerelateerde artikelen Jongeren | Gala | KSNL
share on facebook share on twitter share via email