achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Jongeren   >   Stille Omgang 2024

Stille Omgang 2024

Lopend door de straten in de nacht van 16 op 17 maart getuigend van de Eucharistie. In stilte gelovend in een mysterie van een God die mens werd en stierf voor onze zonden. Stilte en betekenis dwars door het uitgaansleven vol rumoer en leegte. Loop jij dit jaar mee met de Stille Omgang 2024?

Pelgrims van hoop, biddend voor vrede

Je ziet het nieuws. Dag in, dag uit. Oorlog, geweld en onrecht. Een gebroken wereld waarin je hoop mag brengen. Als christenen zijn we onderweg, als pelgrims naar een andere wereld. Biddend voor vrede. Dit is het thema van de SO 2024.

Als hoofdspreker hebben we dit jaar Chanthal Wouters, aalmoezenier bij de Koninklijke Landmacht. Ze maakt onrecht mee, spannende situaties en draagt daarin zorg voor het landmachtpersoneel. Soms maandenlang van huis. Hoe houd je hoop in moeilijke tijden? Hoe houd je de moed er in? Er is die spanning tussen vrede en rechtvaardigheid. 

Aanbidding, vertoeven bij de Vredestichter

Na de input van Chanthal zullen we vertoeven in het licht van onze Vredestichter. Het Allerheiligste, Jezus Christus zelf, zal worden uitgesteld. In de rust en het aangezicht van Hem kun je met Hem spreken over hoe jij een pelgrim van hoop en vredestichter kunt zijn. Wat heb jij deze wereld te brengen? 

En voel je je geroepen om meteen de straat op te gaan om men uit te nodigen Christus te ontmoeten, dan mag dat. We hebben waxinelichtjes om bij het Allerheiligste aan te steken voor vrede, recht, een zieke of welke intentie dan ook.

Na de aanbidding zal de H. Mis gevierd worden met Mgr. Hendriks, bisschop van Haarlem-Amsterdam en dan gaan we de stilte in en lopen de Stille Omgang door Amsterdam.

Programma

20:15 uur Ontmoeting in parochiezaal

21:00 uur Input Chanthal Wouters - Pelgrims van hoop, biddend voor vrede

21:25 uur Aanbidding + straatmissie

22:00 uur H. Mis met Mgr. Hendriks

23:00 uur Lopen Stille Omgang (c.a. 60 min)

Praktisch

Wie: Jongeren 16-30 jaar (tieners onder begeleiding welkom)

Waar: OLV kerk, Keizersgracht 220 Amsterdam

Wanneer: Zaterdag 16 maart, 20:15 uur

Entree: €5,-

Aanmelden

https://forms.gle/jSH1y3xZjvPbv7mF6 
Meld je aan voor deze eeuwenoude traditie en mystieke ervaring!

Gerelateerde artikelen Jongeren | Stille | Omgang | SO | Pelgrims | van | hoop
share on facebook share on twitter share via email