achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Jongeren   >   Jongerenweekend Available for the other

Jongerenweekend Available for the other

Wil jij meer doen met het geloof of wil jij graag jouw geloof samen beleven met andere jongeren? Het kan tijdens het jongerenweekend 'Available for the other' van het jongerenplatform op 2 en 3 maart in Amsterdam. Het wordt een weekend van verdieping, liefdadigheid en gebed!

Handjes uit de mouwen

Tijdens dit weekend stellen we ons in navolging van het thema beschikbaar op voor de ander. Op het programma staat een bezoekje aan ouderen of spelletjes spelen met kinderen uit achterstandsgezinnen, koken en eten met daklozen en nog een verassingsactiviteit. Daarnaast staan we stil bij een groot voorbeeld, de Heilige Franciscus. Broeder Fer, franciscaan, vertelt over de link tussen Franciscus en de naastenliefde. Waar Franciscus eerst niets moest hebben van de melaatsen, werden juist zij de vrienden van Franciscus. Misschien moet jij ook niet zoveel hebben van de daklozen, maar daag jezelf uit en zie wat zij jou kunnen brengen!

Aanbiddingsavond

Zaterdagavond gaan we op bezoek bij de sacramentijnen, ook wel Congregatie van het Heilig Sacrament. Je krijgt daar een inleiding over caritas en de Eucharistie. Deze inleiding wordt gevolgd door Eucharistische Aanbidding, een rustgevend moment van gebed.

Belangrijk om te weten

Zaterdagochtend 2 maart moeten we om 9 uur 's ochtends met de hele groep compleet zijn, zorg dus dat je op tijd aanwezig bent. Daarnaast is het van belang dat je voor zaterdagmiddag een eigen lunchpakket meebrengt. Er is geen tijd om in de stad iets te kopen.

Info

Wie: 16-30 jaar

Wat: Jongerenweekend 'Available for the other'

Waar: Amsterdam, Christoffel Plantijngracht 5

Wanneer: 2 (8:45 uur) en 3 maart (17 uur)

Kosten: €35,-

Aanmelden


 Ja
 Nee
 
Gerelateerde artikelen Jongeren | Available | Jongerenweekend
share on facebook share on twitter share via email