achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Jongeren   >   Jongerenweekend 7&8 januari

Jongerenweekend 7&8 januari - de blik op de ander

Aan het einde van je kerstvakantie nog even een nachtje weg met de leukste jongeren. Een ontspannen, gezellig samenzijn met een Portugees randje. Alles ter voorbereiding op de WJD, maar dan dit keer wel in een lekker bed :) Sluit jij aan bij het jongerenweekend van het jongerenplatform in Den Helder van 7 op 8 januari?

Groepsaccommodatie en programma

We hebben een groepsaccommodatie gehuurd met een aantal meerpersoonskamers en een gezamenlijke woonkamer. Heerlijk een nachtje weg met een groep jongeren, dit kan alleen maar leuk worden. In een afwisselend programma met o.a. input, vrijwilligerswerk, salsa dansen, Portugees koken en een heerlijke zondagmiddagwandeling door de duinen komen we natuurlijk lekker tot rust en tot elkaar. 

De blik op de ander

In het thema van de WJD (Luc. 1, 39) gaat het over de beweging van Maria naar haar nicht Elisabeth. In plaats van overrompeld door het nieuws dat zij krijgt om moeder van God te worden, is ze niet gericht op haar eigen nieuwe situatie, maar op die van haar nicht Elisabeth. Meteen gaat ze door het berglandschap om haar nicht bij te staan in haar zwangerschap op oudere leeftijd. De paus roept ons op om op een zelfde manier onze blik naar buiten te richten en de ander centraal te zetten in plaats van onszelf. Daarom gaan wij ook iets doen voor een ander om ons te trainen onze blik naar buiten te richten. 

Wil je de hele brief van paus Franciscus over de uitleg van het WJD thema lezen, klik dan hier.

Info

Wat: Jongerenweekend 

Wanneer: 7 en 8 januari

Waar: De Admiraal, Nieuweweg 4, Den Helder

Hoe laat: zaterdag 7 jan 11:00 uur tot zondag 8 januari 17:00 uur

Wie: 16-30 jaar

Prijs: €35-45, de definitieve prijs wordt later bekend

 

Aanmelden


 
Gerelateerde artikelen WJD | Jongeren | portugal | januari | Voorbereiding
share on facebook share on twitter share via email