achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Jongeren   >   Nieuwe bezetting jongerenpastoraat

Nieuwe bezetting jongerenpastoraat

Op het Jongerenpastoraat van het Bisdom Haarlem-Amsterdam is vanaf deze maand Jordi Joosten als project medewerker begonnen. Per 1 september zal Matthijs Jansen het jongerenpastoraat gaan verlaten en zich alleen nog inzetten voor Kathedraal TV. Carolien Hoogenboom zal zijn taken overnemen en zich daarmee o.a. meer gaan bezighouden met de fondsenwerving en het beleid en visie van het jongerenpastoraat. Daarnaast zal haar aandacht het komende jaar uitgaan naar de The Missionary School, het contact met de tiener-/jongerenwerkers en de organisatie van de WJD reis.

Jordi zal voor 15 uur per week het jongerenpastoraat komen versterken. Hij zal zich o.a. gaan bezighouden met de organisatie van het tienerkamp, activiteiten van het jongerenplatform zoals een kerstdiner, kloosterweekend en daklozendiners en het onderhouden van contacten met tiener-/jongerengroepen. Jordi was al betrokken bij Kathedraal TV voor het streamen van de Missen en de Q&A’s van het jongerenpastoraat. Ook hier zal hij zich voor blijven inzetten en wellicht wat vaker voor de camera in plaats van achter de camera verschijnen.

Jordi is 19 jaar, komt uit Schagen en woont nu in het katholieke jongerencentrum ‘Het Josephhuis’ te Haarlem. Hij is eerstejaars geschiedenisstudent aan de Universiteit van Leiden. Als tiener heeft hij meerdere malen deelgenomen aan het tienerkamp BreakOut. Op zijn 16e is hij meegegaan op bisdombedevaart naar Assisi. Daarna is hij zich steeds meer gaan inzetten als vrijwilliger voor het Katholieke jongerenwerk in ons bisdom en is hij inmiddels lid van het bestuur van RKJ (rooms katholieke jongeren) Haarlem.

Matthijs kijkt met dankbaarheid terug op de 9 jaar waarin hij zich heeft mogen inzetten voor het jongerenpastoraat. Hoogtepunten voor hem waren de beide bisdombedevaarten naar Rome (2015) en Assisi (2018) en de WJD reizen naar Rio de Janeiro, Krakau en Panamá. Daarnaast was het jaarlijkse tienerkamp BreakOut altijd een prachtige afsluiting van het seizoen.

In het eerstvolgende bisdommaandjournaal op Kathedraal TV zal Jordi zich verder voorstellen. Lees ook het voorstelstuk van Jordi zelf.

Gerelateerde artikelen Jongeren | jongerenpastoraat | Jordi
share on facebook share on twitter share via email