achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Jongeren   >   Jongere van de maand juli: Gijs

Jongere van de maand juli: Gijs

Gijs ( 17 jaar) zit in het kernteam van het tienerkamp BreakOut. Een team wat zich moest uitbreiden vanwege de enorme groei van het tienerkamp afgelopen jaar. Vooral zijn creativiteit komt het team ten goede. Hij legt de basisboodschap van het geloof vast in schilderingen op doeken en verzorgt de grote activiteit op maandagmiddag. Enorm dankbaar voor zijn inzet en ondersteuning, krijgt hij van ons de titel jongere van de maand juli!

Hey Gijs, tof dat je ons team bent komen versterken, wat is jouw motivatie hiervoor?

Uhm ja. Omdat ik zelf al vaak deel heb kunnen nemen aan de kampen die ik altijd erg tof vond en uiteindelijk deelgroepleiding heb mogen zijn, leek het me ook leuk om in het kernteam te komen toen de vraag kwam, het aanbod kwam voor me als een seintje van God om op deze manier mee te helpen aan de evangelisatie in de wereld

Je bent zelf als tiener deelnemer geweest aan de kampen, wat heb je daar uit meegenomen?

Ik heb veel aan break-Out te danken. Ten eerste heeft Break-Out er voor gezorgd dat ik de stap ging maken om Katholiek te worden,  ik heb daar priesters, zusters en nog meer mooie mensen leren kennen, op Break-Out was er ook een luisterend oor voor mijn vragen en verhalen die ik kwijt wilde en kon ik praten over God en het geloof met anderen, en hier werd het niet raar gevonden als je daar over sprak. Ik zie altijd graag uit naar het volgende kamp en zou het lastig vinden om het los te moeten laten.

Het thema dit jaar is ‘Available’, wat vind je daarvan en hoe stel jij jezelf beschikbaar?

Ik vind het thema echt fantastisch je open stellen voor God daar begint alles bij, en daar voor Maria als voorbeeld te nemen is al helemaal mooi, door haar Beschikbaar stellen voor God heeft Christus de Wereld kunnen redden.

Hoe ik me beschikbaar stel voor God?... niet heel spectaculair ofzo maar… ik bid voor al veel voor anderen, hun intenties en probeer mijn kleine werkjes met liefde te doen… Maar ja eigenlijk als je je echt realiseert wat bidden is, is het eigenlijk wel spectaculair en het hoogste wat de mens kan doen.

Waar kijk jij het meeste naar uit in de komende editie van BreakOut?

De Mis: de bron van ons christelijk leven, Aanbidding: van Hart tot hart met God kunnen zijn, de spellen, kampvuur, mensen weer zien, veel dus eigenlijk, en dat mensen niet veel gaan verwachten van de schilderingen hier boven vermeld, want zo mooi zijn ze ook weer niet. Haha. Ik hoop jullie deze zomer te zien.

Dat God in jullie hart mag zijn!

Gerelateerde artikelen Jongeren | Breakout | Jongerevandemaand
share on facebook share on twitter share via email