achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Oude artikelen   >   Haarlem opent katholiek studentenhuis: ‘Het Josephhuis’

Haarlem opent katholiek studentenhuis: ‘Het Josephhuis’

Achter de schermen is er twee jaar hard aan gewerkt. Een goed plan bedenken, geld verzamelen en maandenlang verbouwen. Maar inmiddels is het zover en opent het Josephhuis op 18 oktober de deuren! De hulpbisschop, mgr. Hendriks zal om 11.15 uur voorgaan in de eucharistieviering en daarna het Josephhuis inzegenen.


Een uitgebreid veslag en foto's van deze dag vind je HIER.

Katholiek studentenhuis

Het Josephhuis was vroeger een pastorie en staat tussen de Grote Markt en het station van Haarlem in. Er komen acht jongeren te wonen, vier jongens en vier meisjes. Ze kiezen allemaal heel bewust om in een katholiek huis te gaan wonen. Op die manier hopen ze steun te hebben aan elkaar in hun geloof en vormen ze samen een gemeenschap. Ze hebben een wekelijkse gemeenschapsavond, gemeenschappelijke gebedsmomenten en ieder zet zich op zijn of haar manier in voor de verspreiding van het geloof, de groei van de kerk, of het helpen van hulpbehoevenden.

De vraag naar zo een soort gemeenschap voor jongeren bleek groot, want inmiddels zijn alle kamers al toegezegd. Het initiatief van het Josephhuis is geïnspireerd door het Willibrordushuis in Den Haag en zal begeleid worden door Marius en Annemieke van der Knaap.

Nieuwsgierig?

Wil jij meer weten over deze nieuwe plek in ons bisdom? Kom dan op 18 oktober naar de opening van het Josephhuis en vier dit feest mee! Na de inzegening is er natuurlijk ook gelegenheid om het Josephhuis van binnen te bekijken en word je rondgeleid door de nieuwe bewoners. Kom ook!

Informatie

Datum: 18 oktober
Tijd: 11.15 eucharistieviering, 12.30 opening en inzegening
Adres: Jansstraat 41 - 43, Haarlem
Bereikbaarheid: Gratis parkeren op straat, maar beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 5 minuten lopen vanaf station Haarlem
Vragen: info@hetjosephhuis.nl

share on facebook share on twitter share via email