12-15
16-30
Muziek en video
logo
Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Agenda   >   WJD KRAKAU (POLEN)

WJD KRAKAU (POLEN)

WJD Krakau (Polen), met voorprogramma in Praag

Datum: 20/07/2016

De Wereldjongerendagen (WJD): Het grootste internationale jongerenevenement ter wereld. Ook in de zomer van 2016 worden er weer miljoenen jongeren vanuit de hele wereld verwacht en ook paus Franciscus is erbij. Voor de 2e keer is de WJD in Polen en gemiddeld eens in de zes jaar in Europa, een unieke kans dus nu de WJD zo dichtbij is. Jong bisdom Haarlem-Amsterdam is er volgend jaar ook bij en nodigt je uit om van 20 juli t/m 2 augustus 2016 mee te gaan!

De reis

Woensdagochtend 20 juli vertrekken de bussen vanuit Haarlem richting Krakau, maar niet voordat we elkaar eerst beter hebben leren kennen. Daarom maakt de bus een omweg via Praag voor het voorprogramma. De hoofdstad van Tsjechië staat bekend als één van mooiste steden van Europa, met vele bijnamen zoals ‘de gouden stad’ en ‘de stad van de honderd torens’, maar wat je misschien nog niet wist, is dat Praag ook vele bijzondere geloofsverhalen heeft te vertellen. 

“Wat me het meest heeft geraakt is de stilte van zoveel mensen bij elkaar die bidden.”  Tara

Praag

In Praag verblijven we in een youth-hostel en leren we de Gemeenschap Sant’Egidio kennen. Deze gemeenschap is ontstaan uit een groep studenten die vanuit hun geloof vrienden zijn geworden met de armen van Praag, onder wie daklozen, Romakinderen en ouderen. Tijdens het voorprogramma maak je nieuwe vrienden, raak je geïnspireerd door de bijzondere verhalen en vervolg je de reis als ‘rijker’ mens. Uiteraard is er genoeg ontspanning om alle indrukken te verwerken en zorgen we dat je helemaal klaar bent voor de WJD!

“Wat mij vooral bij zal blijven is hoe makkelijk je leuk contact maakt met mensen uit de hele wereld.”  Yaela

De WJD

Op maandag 25 juli vertrekken we naar Krakau en maken daarbij onderweg een tussenstop in Auschwitz, het grootste vernietigingskamp uit de tweede wereldoorlog. Na het bezoek aan deze indrukwekkende plaats vertrekken we naar onze eindbestemming Krakau. Daar beleef je met miljoenen andere jongeren vanuit de hele wereld en paus Franciscus de WJD. In de nacht van 30 – 31 juli slaap je met ongeveer drie miljoen andere jongeren in de open lucht. Een ervaring om nooit meer te vergeten! Maak je tijdens de reis geen zorgen over vervoer en maaltijden, want alles wordt  voor je geregeld. Het programma is onder voorbehoud.

Praktische informatie

De organisatie van deze reis is continu in ontwikkeling. Hou deze website daarom goed in de gaten voor actuele informatie. Op dit moment  is de richtprijs 800 euro (incl. 100 euro subsidie van het bisdom) voor 14 dagen. De prijs wordt in september definitief vastgesteld. Daarna is het ook mogelijk je voor de reis in te schrijven. Wil je graag per mail op de hoogte blijven? Stuur dan een mailtje aan info@jongbisdomhaarlem.nl

share on facebook share on twitter share via email