achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Wereldjongerendag(en)   >   1 aprilgrap! Met luchtballon naar WJD in Krakau!

1 april grap! Met luchtballon naar WJD in Krakau!

Naast de bus- en fietsreis komt er nu een derde manier om af te reizen naar de WJD met Jong bisdom Haarlem-Amsterdam. 13 juli vertrekt er een luchtballon richting Krakau met plek voor 5 jongeren die zich op een unieke manier gaan voorbereiden op dit geweldige feest. Samen met een professionele ballonvaarder en volgteam maak je in drie weken tijd de reis van je leven. Wacht niet langer en zorg dat je vandaag nog plekje reserveert in de mand!

De Reis

De vlucht vertrekt woensdag 13 juli en zal zich via verschillende bedevaarts- en toeristisch plaatsen in Duitsland en Polen richting Krakau bewegen. Een luchtballon is niet bestuurbaar, de koers van de ballon is afhankelijk van de windrichting en snelheid. Daarom is er een ruime marge ingebouwd voor dagen met ongunstig weer. Door gebruik te maken van verschillende luchtlagen zorgen we er in ieder geval voor dat jij 26 juli bij de openingsmis van de WJD aanwezig bent. Het voorprogramma dat Jong bisdom Haarlem-Amsterdam aanbiedt in Praag zul je helaas missen, maar daar krijg je dan ook wat voor terug!

Programma

Een luchtballon kan alleen in de ochtend en in de avond vliegen. Een vliegsessie zal daarom maximaal 3 uur duren. Overdag bezoek je verschillende bedevaartsplaatsen en bijzondere plekken waar jullie je als groep voorbereiden op de WJD. Overdag zul je dus per auto reizen naar de beoogde bestemmingen. Omdat de landings- en opstijglocaties afhankelijk zijn van het weer zullen die op de dag zelf definitief bepaald worden. Voorafgaand aan de reis boeken we locaties die afhankelijk van de voortgang van de reis klaar staan om ons te ontvangen.

Per luchtballon naar de WJD in Krakau - Mgr. Hendriks nodigt jou uit! from Jong bisdom Haarlem on Vimeo.

Volgteam

Tijdens jouw vlucht word je gevolgd door een professioneel volgteam. Zij houden alle weersveranderingen en jullie veiligheid goed in de gaten. Aan het einde van een ochtend sessie pakken zij de ballon in en bouwen hem op een geschikte locatie weer op voor de avondsessie. Het grondteam verzorgt alle randzaken als levensmiddelen, overnachtingen en aankomst en vertrektijden.

Overnachting

Je zult tijdens de reis in verschillende hostels en op campings overnachten. Precieze locaties zijn nog onbekend. Bedevaarts- en toeristische plekken in Duitsland en Polen die nu als optie in het schema staan opgenomen zijn o.a. Kevelaer, Mariental, Dresden, Leipzig, het heiligdom van Polkowice, Czestochowa en bij gunstig weer mogelijk Wadowice. Alle locaties zijn onder voorbehoud.

Voorwaarden

Belangrijk is dat je flexibel kunt omgaan met veranderingen. Er is niets zo onvoorspelbaar als een reis naar de WJD en helemaal met een luchtballon. Je weet niet waar je de volgende nacht slaapt en hoe laat je weer vertrekt. Daarnaast is het belangrijk dat je geen hoogtevrees hebt of snel zeeziek bent. Verder wordt er van je verwacht dat jij de instructies opvolgt die worden gegeven en je voor langere tijd de rust kan bewaren in een kleine ruimte.

Info

Vertreklocatie: In Bisdom Haarlem-Amsterdam. (Precieze locatie wordt op de dag voor vertrek bekend gemaakt)
Prijs: € 1400,- (eerste prognose). De aanmelding voor deze reis gaat net zoals de andere reizen via reisorganisatie VNB en loopt door t/m 5 juni (maximaal 5 personen). Heb je interesse stuur nu al een mail naar info@jongbisdomHaarlem.nl en reserveer een plekje in de mand.

Te duur, te lang of te hoog? Meer informatie over de busreis
Meer >>

De Wereldjongerendagen (WJD): Het grootste internationale jongerenevenement ter wereld. Ook in de zomer van 2016 worden er weer miljoenen jongeren vanuit de hele wereld verwacht en ook paus Franciscus is erbij. Voor de 2e keer is de WJD in Polen en gemiddeld eens in de zes jaar in Europa, een unieke kans dus nu de WJD zo dichtbij is. Jong bisdom Haarlem-Amsterdam is er volgend jaar ook bij en nodigt je uit om van 20 juli t/m 2 augustus 2016 mee te gaan!

De reis

Woensdagochtend 20 juli vertrekken de bussen vanuit Haarlem richting Krakau, maar niet voordat we elkaar eerst beter hebben leren kennen. Daarom maakt de bus een omweg via Praag voor het voorprogramma. De hoofdstad van Tsjechië staat bekend als één van mooiste steden van Europa, met vele bijnamen zoals ‘de gouden stad’ en ‘de stad van de honderd torens’, maar wat je misschien nog niet wist, is dat Praag ook vele bijzondere geloofsverhalen heeft te vertellen. 

“Wat me het meest heeft geraakt is de stilte van zoveel mensen bij elkaar die bidden.”  Tara

Praag

In Praag leren we de Gemeenschap Sant’Egidio kennen. Deze gemeenschap is ontstaan uit een groep studenten die vanuit hun geloof vrienden zijn geworden met de armen van Praag, onder wie daklozen, Romakinderen en ouderen. Tijdens het voorprogramma maak je nieuwe vrienden, raak je geïnspireerd door de bijzondere verhalen en vervolg je de reis als ‘rijker’ mens. Uiteraard is er genoeg ontspanning om alle indrukken te verwerken en zorgen we dat je helemaal klaar bent voor de WJD!

“Wat mij vooral bij zal blijven is hoe makkelijk je leuk contact maakt met mensen uit de hele wereld.”  Yaela

De WJD

Op maandag 25 juli vertrekken we naar Krakau en maken daarbij onderweg een tussenstop in Auschwitz, het grootste vernietigingskamp uit de tweede wereldoorlog. Na het bezoek aan deze indrukwekkende plaats vertrekken we naar onze eindbestemming Krakau. Daar beleef je met miljoenen andere jongeren vanuit de hele wereld en paus Franciscus de WJD. In de nacht van 30 – 31 juli slaap je met ongeveer drie miljoen andere jongeren in de open lucht. Een ervaring om nooit meer te vergeten! Maak je tijdens de reis geen zorgen over vervoer en maaltijden, want alles wordt  voor je geregeld. Het programma is onder voorbehoud.

Praktische informatie

Schrijf je in voor 9 mei 2016 en betaal € 685. Ná 9 mei 2016 betaal je € 765. De reissom is inclusief € 100 sponsoring van bisschop Punt en hulpbisschop Hendriks voor de jongeren uit bisdom Haarlem-Amsterdam. Je kunt je uiterlijk inschrijven t/m 5 juni 2016. Ga naar http://www.vnb.nl/reis_boeking.aspx?reizID=828 om je reis nu te boeken. De organisatie van deze reis is continu in ontwikkeling. Hou deze website daarom goed in de gaten voor actuele informatie.

Schema

20 Juli     Vertrek vanuit Haarlem  27 t/m 29 Juli  Nederlandse catechese 
20 Juli Aankomst Praag 28 Juli Aankomst paus Franciscus
21 Juli  Welkom door Sant'Egidio        30 Juli Nacht op het veld
25 Juli Auschwitz 31 Juli Slotmis WJD
25 Juli  Aankomst Krakau 1/2 Augustus        Terugreis
26 Juli  Opening WJD 2 Augustus Aankomst in Nederland

 

Gerelateerde artikelen Jongeren | WJD | 2016 | WJD | Krakau
share on facebook share on twitter share via email