achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Oude artikelen   >   Taizé: Jubileum

Taizé: Jubiliumjaar 2015

De grote zomerweken zijn begonnen in Taizé. Vanaf volgende week zullen er duizenden jongeren te gast zijn bij de Oecumenische gemeenschap voor een week van samenleven en gebed. Komende week zullen er bijvoorbeeld meer dan 400 Nederlands zijn. De hele zomer zullen jongeren uit alle werelddelen naar deze bijzondere plaats. Jongeren zullen ook nadenken over het jubileumjaar 2015. Volgend jaar zal de gemeenschap zijn 75ste verjaardag vieren. Daarnaast is dat jaar broeder Roger, de oprichter van de gemeenschap, 100 jaar geleden geboren en is hij 10 jaar geleden overleden.

Augustus

Het hoogtepunt zal over ruim een jaar zijn van 9 tot en met 16 augustus 2015. Er zal dan een internationale ontmoeting van jongeren plaatsvinden met bijdrages van verantwoordelijken uit de maatschappij, kerkleiders en mensen die midden in de zorgelijke situaties staan van deze wereld.

Juli

Daarnaast zal er in juli 2015 een week zijn voor jonge mensen die voor een klooster of religieus leven hebben gekozen. Die week zullen er verschillende leiders van Katholieke, Orthodoxe en Protestantse gemeenschappen en kloosters aanwezig zijn (o.a. Adolpho Nicolas, generaal-overste van de Jezuïeten, Bruno Cadoré, magister-generaal van de Dominicanen, moeder Iakovi, abdis van een Grieks klooster en zuster Pierrette priorin van de Grandchamp gemeenschap).

september

Ook is er begin september een symposium voor jonge theologen over de bijdrage van broeder Roger aan de theologie. Experts op verschillende gebieden zullen hieraan een bijdrage leveren (o.a. Kardinaal Walter Kasper, Elisabeth Parmentier en Aartsbisschop Job Getcha).

Meer informatie zal over de verschillende vieringen in 2015 is te vinden op de website:www.taize.fr/2015.

Gerelateerde artikelen Jongeren | Taizé
share on facebook share on twitter share via email