achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Oude artikelen   >   Avond rond de 'Heilige Deur' 11 november Heiloo

Avond rond de 'Heilige Deur' 11 november Heiloo

Op 20 november 2016 (Hoogfeest van Christus, Koning van het Heelal), eindigt het Heilige jaar van barmhartigheid en sluit de heilige deur. De Paus heeft gevraagd om in ieder bisdom een Heilige deur te openen. Op 11 november komen we daarom bij elkaar voor een avond rond de heilige deur op het heiligdom in Heiloo. Programma

De avond wordt georganiseerd door het jongerenplatform van Bisdom Haarlem-Amsterdam. De avond begint om 17:30 uur met een maaltijd. Hierna zal er een inleiding worden gegeven over het jaar van barmhartigheid, de heilige deur en de betekenis van aflaat in ons geloof . Na de inleiding is er een mis en aansluitend een avond van barmhartigheid met gelegenheid om door de heilige deur te lopen. We sluiten af met een borrel.

Waarom een heilige deur en aflaten?

Voor veel van ons is dat een moeilijke vraag. Juist deze avond gaan we opzoek naar de antwoorden en kunnen we ervaren wat het voor ons betekent. Wanneer je een aantal gebeden bidt, sacramenten ontvangt en door deze deur loopt kun je een aflaat ontvangen. Maar wat is een aflaat precies en wat heeft het voor betekenis om door de heilige deur te lopen? Zorg dat je erbij bent, tot dan!

Praktische informatie

Wanneer:       

11 november

Tijd:

17:30u (we starten met een maaltijd)

Tot:

Ca. 22:00u

Waar:

Heiligdom O.L.V. ter Nood te Heiloo - Hoogeweg 65

Kosten:

€ 4,- (Voor de maaltijd en drank)

Vervoer:
Optie 1: Vanaf station Castricum, bus 167 richting Alkmaar  (iedere 30 min) Uitstappen bij halte :Kapellaan

Het jongerenplatform biedt een pendeldienst aan van station Heiloo naar het heiligdom. De pendeldienst zal vertrekken om 16:45u. en 17:15u.

Parkeren:

Gratis

Aanmelden

Hieronder kun je je aanmelden voor de 'Avond rond de Heilige deur'. Aanmelden kan tot woensdag 9 november om zo een goede inschatting te maken ter voorbereiding op de maaltijd. 


 
Gerelateerde artikelen Jongeren | WJD | Krakau | barmhartigheid
share on facebook share on twitter share via email