12-15
16-30
Muziek en video
logo

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Wereldjongerendag(en)   >   Betekenis van het logo

De betekenis van het logo

Donderdag 3 juli 2014 is door de aartsbisschop van Krakau, kardinaal Stanislaus Dziwisz, het officiële logo gepresenteerd van de WJD in Krakau. Het is niet zomaar een verzameling vormen en kleuren, maar één van tekenen en symbolen met een betekenis en een bedoeling. Het logo van de WJD in Krakau bestaat uit 3 delen: de plaats, de belangrijkste personen en het thema van de WJD.


De rode lijnen die het kruis insluiten staan voor een geografische schets van Polen.  Het kruis heeft een centrale plaats in het logo en staat symbool voor Christus, die de reden van de samenkomst is voor WJD. De gele cirkel onder in het logo toont de positie van Krakau op de kaart van Polen, maar is ook de verzamelplaats van de jongeren. De vlam die uit het kruis komt, is de vlam van de Goddelijke Barmhartigheid verwijzend naar het hart van de Goddelijke barmhartigheid uit het visioen van de Poolse zr. Faustina in 1905. In dat visioen zag zij Christus met uit zijn hart twee stralen. De ‘doorzichtige’ of blauwe straal staat voor water dat de zielen rechtvaardigt, de rode voor het bloed dat het leven van de ziel is. Zij vloeien uit het doorboorde hart van Christus. Het visioen is afgebeeld in de bekende afbeelding  waarop staat “Jezus, ik vertrouw op U!”. De kleuren die gebruikt worden in het logo – blauw, rood en geel – zijn ook de officiële kleuren van Krakau.

Het logo werd ontworpen door de 28-jarige Monika Rybczynska. Zij is designer en videobewerker en studeerde social media aan de Universiteit van Warschau. Zij heeft het logo in het Vaticaan ontworpen, kort na de heiligverklaring van Johannes Paulus II als dankzegging voor de voorspraak van deze heilige in haar professionele leven.

Bron: http://www.krakow2016.com/en/logo-sdm-en

logo uitleg.jpg

Hoe geef ik me op voor de WJD?
Meer >>

Op dit moment zijn de prijzen nog niet definitief vastgesteld. Daarom is het nu nog niet mogelijk je voor de reis op te geven. De verwachting is dat dit vanaf eind september wel kan. Hou deze website daarom goed in de gaten. Wil je graag herinnerd worden zodra je, je kan opgeven? Mail dan naar: info@jongbisdomhaarlem.nl 

Gerelateerde artikelen WJD | 2016
share on facebook share on twitter share via email