achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Jongeren   >   Paus maakt thema's bekend voor komende WJD

Paus maakt thema's bekend voor komende WJD

Paus Franciscus heeft bekend gemaakt welke thema's hij heeft gekozen voor de komende drie Wereldjongerendagen. De thema's komen uit de Zaligsprekingen in het Evangelie en vormen samen een spirituele voorbereiding van drie jaar, die uitmondt in de volgende internationale editie van de Wereldjongerendagen van 2016 in Krakau, Polen. In 2014 (29e WJD) is het thema: 'Gelukkig die arm van geest zijn, want hun behoort het koninkrijk der hemelen' (Mattheus 5, 3).

In 2015 (30e WJD) is het thema: 'Gelukkig die zuiver van hart zijn, want zij zullen God zien' (Mattheus 5, 8).

Het thema van 2016, het jaar dat de internationale editie van de WJD plaatsvindt in Krakau, is: 'Gelukkig die barmhartig zijn, want zij zullen barmhartigheid ondervinden' (Mattheus 5, 7).

Het is niet toevallig dat Paus Franciscus voor deze thema's uit de Zaligsprekingen koos. Tijdens de laatste internationale Wereldjongerendagen, in juli 2013 in Rio de Janeiro, Brazilie, zei de Paus tijdens een ontmoeting met Argentijnse jongeren: €œLees de Zaligsprekingen; het zal jullie goed doen! Met de Zaligsprekingen en Matthe­­us 25 hebben jullie een actieplan.€ De gehele tekst die de Paus op 25 juli 2013 uitsprak, lees je hier in het Engels.


Wereldjongerendagen op lokaal en internationaal niveau

Elk jaar op Palmzondag wordt de Wereldjongerendag gevierd. Over de hele wereld komen jongeren die dag samen rond hun eigen bisschop en vieren de WJD op lokaal niveau. De paus kiest elk jaar een thema en schrijft de jongeren daarover een brief. De brief die emeritus paus Benedictus XVI schreef voor de 28e Wereldjongerendag in 2013, vind je hier terug.
Eens in de twee a­­­ drie jaar worden jongeren daarnaast uitgenodigd om allemaal samen te komen op een plek ergens ter wereld voor de internationale Wereldjongerendagen. Zo kwamen ruim drie miljoen jongeren in juli 2013 samen in Rio de Janeiro en nodigde Paus Franciscus hen daar uit voor de volgende internationale editie van de WJD in 2016 in Krakau.WJD 2016 Krakau

Krakau maakt zich nu al op voor het gastheerschap van de Wereldjongerendagen. De WJD-organisatie heeft inmiddels de exacte data van de WJD bekend gemaakt. Het internationale jongerenevenement vindt plaats van 25 juli t/m 1 augustus 2016. Om in de stemming te komen en het laatste nieuws over de WJD 2016 te volgen, kun je al terecht op de officií­­­­­«le website www.krakow2016.com. De WJD-informatie is nu beschikbaar in 6 talen; helaas niet in het Nederlands, maar wel in het Engels.

Bron: Jong Katholiek

Meer >>
Gerelateerde artikelen WJD | Jongeren | Paus | Wereld | Jongerendagen
share on facebook share on twitter share via email