achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   WJD Panama   >   Stream uitgelicht: Onderwijs

Stream uitgelicht: Onderwijs

De reis naar de Wereldjongerendagen in Panama bevat verschillende streams. Een stream is een keuzeprogramma om je geloof te verdiepen of je katholieke identiteit in jouw professie te versterken. Eén van de streams is de stream Onderwijs onder leiding van Monique van Dijk van de Tilburg school of catholic theology.

Identiteit leraar

Lesgeven is niet alleen didactische vaardigheden hebben en vakkennis, het draait om de persoon van de leraar. Voor een leraar is het van belang om te weten vanuit welke waarden en normen hij/zij handelt. Juist als leraar ben je nabij wanneer een leerling op een kruispunt staat of een crisiservaring beleeft. Met behulp van de waarderingstheorie en zelfconfrontatiemethode ga je als deelnemer van deze stream op zoek naar jouw talenten, waarden en overtuigingen en bovenal hoe je die kunt inzetten als leraar, teamlid en deel van de schoolorganisatie.

Reflecteer en personaliseer

In de eerste week in Panama wordt er een school bezocht waarbij nagedacht wordt over de vraag wat de rol van de leraar inhoudt als wereldburger en inspirator. In de tweede week zal Monique van Dijk met je reflecteren over jouw talenten en de verschillende rollen van jou als leraar. Er bestaat een mogelijkheid om een reflectieverslag te schrijven aan het einde van de reis. De activiteit voldoet aan de eisen die het register van leraren stelt aan professionalisering. De ervaring wordt extra aanbevolen aan mensen die de akte Godsdienst en levensbeschouwing gaan halen of hebben gehaald.

Gerelateerde artikelen Jongeren | WJD | Panama | Onderwijs
share on facebook share on twitter share via email