achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Jongeren   >   Nightprayer voor jongeren

Nightprayer voor jongeren

Precies 100 jaar nadat Maria voor de laatste keer verscheen in Fatima en het Zonnewonder plaatsvond, wordt bij Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo een nachtaanbidding gehouden voor jongeren van 16 t/m 30 jaar.
De nachtelijke aanbidding begint om vrijdagavond om 18.00u. en wordt zaterdagmorgen besloten om 10.00u. Deze NightPrayer is speciaal voor jongeren georganiseerd door het heiligdom in Heiloo. In samenwerking met de Blauwe zusters en Kapelaan Johannes zal het programma worden vormgegeven. Centraal staat de aanbidding, de stilte en het zonnewonder in Fatima, wat precies 100 jaar geleden plaatsvond. Er is tijdens de gebedsuren ook gelegenheid tot het sacrament van de biecht. Tijdens de NightPrayer leer je in de catechese meer over wat er destijds gebeurd is in Fatima en waarom de plek tot op de dag van vandaag zo'n belangrijke plaats is voor veel gelovigen van over de hele wereld. 

Programma

- H.Mis,
- catechese, Over boodschap van Maria in Fatima en rol van Maria in ons geloofsleven.
- maaltijden
- gebedsuren bij het Aller­heiligste + biechtgelegenheid

Adres: Hoogeweg 65 Heiloo

Verder Info

Er wordt de gehele nacht door gebeden. Jongeren hoeven geen slaapspullen mee te nemen. Het is aan te raden warme kleding aan te doen of bij je te hebben. 

Aanmelden

Laat de organisatie even weten dat je komt door een e-mail te sturen naar zusters@olvternood.nl. Voor vragen kun je ook terecht op dit adres.

Wat gebeurde er 100 jaar geleden?

Op 13 oktober 1917 vindt in Fatima de laatste verschijning plaats. Er is een grote mensen ­menigte aanwezig. Precies om twaalf uur laat de verschijning zich weer aan de drie kinderen zien. Lucia roept de mensen op het rozenhoedje te bidden.

Op Lucia’s vraag wie zij is, antwoordt de verschijning: “Ik ben Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans, en ik wil op deze plaats een kapel ter ere van mij.” Net als de vorige keren spoort zij aan tot het dagelijks bidden van het rozenhoedje. Dan zegt zij: “De mensen moeten beter gaan leven; zij moeten vergiffenis vragen voor hun zonden.” En dan met bedroefd gezicht: “Laten zij toch ophouden Onze Lieve Heer te beledigen. Hij is al veel te veel beledigd.”

De verschijning had beloofd dat zich bij haar laatste bezoek tekenen zouden voordoen waardoor er velen aan de waarheid van de verschijningen zouden gaan geloven. Aanvankelijk waren er regenwolken. Ze zijn op slag verdwenen. De zon komt door en straalt telkens anders gekleurde lichtbundels uit, zodat het lijkt alsof de hele aarde achtereenvolgens in een geel, groen, rood, blauw en paars spotlicht wordt gezet. Plotseling lijkt het alsof de zon loskomt van de hemel en op de aarde zal neerkomen. Grote schrik maakt zich van de mensen meester, en zij vallen op de knieën. Dit gebeurt drie keer achtereen. Alle aanwezigen bevestigen later dat ze het echt met eigen ogen hebben gezien. (beschrijving van Heiligen.net)

www.jongekerk.nl_nightprayer_heilooA

Gerelateerde artikelen Jongeren | Heiloo | Fatima
share on facebook share on twitter share via email