achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
12-15

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Tieners   >   BreakThrough - 25-27 febr

BreakThrough - 25-27 febr

In de voorjaarsvakantie hebben we iets nieuws BreakThrough! Een tienerkampweekend van 25 t/m 27 februari in het Julianaklooster in Heiloo. Het is vergelijkbaar met het tienerkamp BreakOut in de zomervakantie met spellen, catecheses, natuurlijk de avond van barmhartigheid en lekker samen zijn met je vrienden. Dit extra weekend is er ook juist om de mooie vriendschappen te verdiepen.

Onderweg: Bijbel en getijdengebed

We zijn samen met elkaar onderweg in het leven en het geloof. Hoe fijn is het om je geloofsvrienden gewoon nog een keer extra een heel weekend te zien?! Niet alleen wij zijn onderweg in ons geloof, we kunnen veel leren van de mensen die ons al zijn voorgegaan. Waar we in de zomervakantie altijd een heilige als patroon van de deelgroepen hebben, gaan we op BreakThrough meer kennismaken met Bijbelfiguren en de Bijbel. Welke weg heeft Ruth afgelegd toen ze met Naomi meeging naar Bethlehem? Door wie werd Tobias op zijn reis vergezeld?

Als het gaat om gebedsmomenten laten we ons mee deinzen op het getijdengebed van de katholieke kerk. Wat hebben we een rijke traditie waar we uit kunnen putten! Natuurlijk komt de Avond van Barmhartigheid ook terug. De catechese voorafgaand aan de Aanbidding zal dit keer niet gaan over de biecht, maar over de Eucharistische aanbidding en de ontmoeting met Jezus daarin.

Praktisch

Het tienerkampweekend BreakThrough start op vrijdag 25 februari om 17:30 uur met een H. Mis voor alle tieners en ouders, waarin Mgr. Hendriks zal voorgaan. De aanmelding vindt bij de ingang van de Bedevaartkapel plaats. Het is niet mogelijk om voor 17:30 uur te komen. Op zondag 14:00 uur is het weekend afgelopen en verwachten we dat iedereen weer wordt opgehaald.

We slapen in het Julianaklooster in Heiloo op de jongens en meisjes slaapzaal en de kamers. Neem een slaapzak, beddengoed e.d. mee. In het gebouw zijn BHV-ers aanwezig in geval van calamiteiten. De begeleiders van het tienerkampweekend handelen volgens de gedragscode pastoraat en zijn allen in het bezit van een VOG.

Voor de indeling van de groepen en de communicatie naar u als ouder en tiener hebben we persoonsgegevens nodig. Bij aanvang van het kamp vragen we u om het toestemmingsformulier voor gebruik van persoonsgegevens en beeldmateriaal door beide ouders ondertekend (of bij 16+ door jouzelf) in te leveren. We houden ons aan de privacyverklaring van het bisdom.

Het kampweekend zal volgens de dan geldende coronamaatregelen verlopen. U wordt daarvan op de hoogte gehouden.

Info

Wie: 12-18 jaar

Wat: Tienerkampweekend BreakThrough

Waar: Hoogeweg 65, Heiloo (Julianaklooster)

Wanneer: vrijdag 25 februari 17:30 uur tot zondag 27 februari 14:00 uur

Kosten: €40,- per persoon (mocht er een financiële drempel zijn dan kunt u dit aangeven  via een mail naar info@jongbisdomhaarlem.nl)

 

Aanmelding

Er zijn al genoeg begeleiders aangemeld, maar je kunt mailen naar info@jongbisdomhaarlem.nl dan kijken we of er nog plek voor jou is. 


 
Gerelateerde artikelen Tieners | Tienerkamp | Heiloo | BreakThrough
share on facebook share on twitter share via email