achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
12-15

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Tieners   >   Caritasactie voor jouw vastentijd

Caritasactie voor jouw vastentijd

Even een periode meer omzien naar de ander. De vastentijd komt er aan. Deze tijd is er natuurlijk op gericht om middels het vasten te investeren in jouw relatie met God. Tegelijkertijd is het vasten (even niet je eigen wil doen) ook een moment om wat meer naar je medemens om te zien en te kijken waar zij behoeften aan hebben. Niet steeds op je eigen behoeften gericht zijn, daar mogen we (in deze periode) allemaal in groeien.

Het jongerenplatform van bisdom Haarlem-Amsterdam wil samen met jou en de tiener- en jongerengroepen in de regio’s deze vastentijd wat meer oog hebben voor de ander. Daarvoor hebben we een leuk aantal acties bedacht om geld in te zamelen voor de Vastenactie, maar ook en vooral om de verbinding op te zoeken met onze medemens. Jij kunt ook meedoen met een vriend/vriendin of medeparochiaan. Wat zijn onze ideeën?

1)      Koffie/thee uitdelen op straat

In deze tijd van weinig sociale contacten is het fijn als er iemand vraagt hoe het met je gaat en naar jouw verhaal luistert. Heerlijk om dat onder het genot van een warm kopje koffie of thee te doen. Om de eenzaamheid tegen te gaan en de verbinding op te zoeken delen we op straat koffie en thee uit en gaan in gesprek met voorbijgangers. Jouw gesprekspartners kunnen eventueel een donatie overmaken aan de ‘Vastenactie’.

2)      Diocesane autowasdag - 20 maart

Op zaterdag 20 maart gaan we auto’s wassen. In onze dienstbaarheid aan de ander geven we iets van onszelf. Is het niet leuk als iemand uit zichzelf aanbiedt om iets voor jou te doen? Ook hierbij kun je vragen om een donatie aan het goede doel.

3)      Vastenmaaltijden

Het is gebruikelijk dat er in de vastentijd zogenoemde vastenmaaltijden zijn, waarbij er een sombere maaltijd wordt genuttigd en het uitgespaarde geld wordt gedoneerd aan de ‘Vastenactie’. Hoe leuk is het om met verschillend mensen tegelijk hetzelfde te koken (verbonden via Zoom) en dit naar bijv. ouderen te brengen?

4)      Eierdopjes schilderen

Het idee is dat je een set eierdopjes voor jezelf schildert en een set voor een ander om weg te geven. Zo krijg je een nog fleuriger Pasen. Uiteraard kan de ontvanger een donatie overmaken naar het goede doel.

5)      Houd mij vast(en) – buddyproject

Om de vastentijd wat meer inhoud te geven willen we tieners/jongeren in duo’s en kleine groepjes aan elkaar koppelen om met elkaar in gesprek te gaan over jouw vastentijdbeleving. Je krijgt vragen of opdrachten mee om met jouw duopartner of in jouw kleine groepje te bespreken. Lees hierover meer in het artikel ‘Houd mij vast(en)’.

 

Je kunt gratis flyers van de vastenactie bestellen voor jouw acties (www.vastenactie.nl). Het rekeningnummer van het goede doel is: NL21 INGB 000 000 5850

Gerelateerde artikelen Tieners | Caritas | Vasten | Actie
share on facebook share on twitter share via email