achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
12-15

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Oude artikelen   >   Afscheidsconcert The Fruits

Afscheidsconcert The Fruits

De Nederlandse katholieke lofprijsband The Fruits stopt na acht jaar. Dat meldt The Fruits op zijn website. €œEr is niet één aanwijsbare reden waarom we stoppen, zegt leadzanger Lars Gerfen tegen Katholiek Nieuwsblad.

Op een gegeven moment kom je als band op een punt dat je opnieuw je koers moet bepalen. Daar ben je als band eigenlijk continu mee bezig. Na het vertrek van onze gitarist Walter kwamen we in een tussenfase terecht waarin we ons afvroegen waar we als band heen willen en wat ons doel wordt. In het proces kwamen we steeds meer tot de conclusie om te stoppen€, aldus Gerfen.

De leadzanger beaamt dat het nieuws om te stoppen als een volslagen verrassing komt. Op de site en op de Facebookpagina van The Fruits reageren fans teleurgesteld op het nieuws.

Op vrijdag 11 april, tijdens de 'Avond van de Martelaren' in Amsterdam, zal The Fruits voor het laatst live te horen zijn. Op 16 maart geven The Fruits ook nog een afscheidsconcert in Eindhoven. Kaarten zijn voor 2 euro te bestellen via: Ticketmaster Meer informatie: www.thefruits.nl


Meer informatie-tekst
Meer >>

De band produceerde in acht jaar tijd drie studioalbums, waarvan er zo'n vierduizend zijn verkocht.
The Fruits speelde meermaals op de Katholieke Jongerendag en de Wereldjongerendagen. Het laatste jaar toerde de band met hun Parochietour langs diverse parochies in Nederland. €œDat was geweldig­­­­­­€, aldus drummer Tim Tichelaar.

Een persoonlijk getuigenis uitdragen en door de muziek mensen meenemen in aanbidding en lofprijzing. Dat was de missie van de katholieke lofprijsband The Fruits. In het lied 'Belofte', afkomstig van het laatste album 'Het mooiste wat er is', wordt dit kernachtig uitgezongen. €œIk wil getuigen van Uw naam. Heel de wereld verblijden met Uw boodschap.€

We zijn heel dankbaar voor alle zegeningen die we door de jaren heen mochten meemaken. Nu is het tijd voor nieuwe dingen. We zien uit naar wat God op ons pad zal brengen€, zegt Gerfen.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Gerelateerde artikelen Tieners | The | Fruits | Muziek
share on facebook share on twitter share via email