12-15
16-30
Muziek en video
logo

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   The Missionary School   >   The Missionary School is begonnen!

The Missionary School is begonnen!

Hoe kunnen we onszelf meer laten zien, en getuigen van ons geloof, om meer (on)gelovigen te bereiken? Dit is de vraag en opdracht van 12 jongeren, die eind augustus zijn gestart met The Missionary School. Tijdens het eerste weekend hebben zij diverse creatieve en innovatieve oplossingen voor dit ambitieuze doel bedacht. Deze oplossingen kunnen alleen vrucht dragen als zij zijn geworteld in diep geloof en kennis van de Bijbel. Dit kwam terug in de diverse catecheses en gebedsmomenten tijdens het weekend. De ideeën worden komende jaar verder uitgewerkt en aan parochies gepresenteerd.

Vrijdag

In het Julianaklooster van het Diocesaan Heiligdom van O.L. Vrouw ter Nood in Heiloo kwamen de jongeren op vrijdag aan om hun missie te beginnen. Tijdens de opening sprak Harm Ruiter (oprichter van KISI Nederland) over hoe te vertrouwen op God bij het opzetten van nieuwe initiatieven. Het was een aanmoediging voor de jongeren om niet bang te zijn bij het opzetten van nieuwe start-ups tijdens dit traject. Daarna gaf Mgr. Hendriks een bemoedigende toespraak aan de jongeren, met de befaamde quote van Heilige Paus Johannes Paulus II (toen hij uit het vliegtuig stapte na zijn bezoek aan Nederland) “Wee mij als ik het evangelie niet verkondig”.

Zaterdag

Zaterdag begon vroeg met een uur aanbidding voor het eten. Na de maaltijd werd er een sessie creatief denken gehouden om de creativiteit onder de jongeren te stimuleren. Een groot deel van de dag werd besteed aan geloofsvorming. Daarin werden verschillende fundamentele geloofswaarheden besproken waarbij steeds de samenhang tussen de Bijbel, traditie en het sacramentele als onderbouwing werden gebruikt. In de avond stond de eerste brainstormsessie op het programma voor de Start-ups.

Zondag

Zondag sprak Daan Schalkwijk over relationeel jongerenwerk, waarbij hij een demonstratie gaf met een aansteker en kaars. Als een aansteker uit staat dan zal je geen kaars kunnen aansteken. Maar als de aansteker aan staat, dan zal de kaars ontbranden. “Wij als jongeren moeten zorgen dat onze aansteker aanstaat om het licht bij de ander te laten ontbranden?”. De laatste sessie van het weekend stond in het teken van Bijbelstudie waarbij belangrijke verbanden van het Oude Testament werden besproken.

Het eerste weekend kan oprecht een geslaagd weekend genoemd worden!  Er zullen nog 7 weekenden plaatsvinden t/m juli 2020. Bid voor de jongeren en het traject! Dat het een bijdragen mag leveren aan de opbouw van ons geloof en onze parochies. 

Reacties van enkele deelnemers:

“Mooi eerste weekend en dankbaar voor The Missionary School en alles wat het tot nu toe al heeft gebracht”

“Een fijn en motiverend weekend. Ik ging met een twijfel gevoel erheen, maar dat veranderde toch wel heel snel in een actief en gemotiveerd gevoel. Ik verheug mij op de andere weekenden. Leuke groep!”

“Het is heel fijn en gaaf om erbij te mogen zijn. De groep is leuk, dynamisch en gezellig. Super fijn dat er elke dag mis, aanbidding en Lauden zijn”

Meer >>
Gerelateerde artikelen Jongeren | Themissionaryschool | The | Missionary | School | missionair
share on facebook share on twitter share via email