achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Jongeren   >   Kerstdiner 2017 16 december Heerhugowaard

Kerstdiner 2017 op 16 december te Heerhugowaard

De dagen worden korter en dat betekent dat het kerstdiner van Jong bisdom Haarlem-Amsterdam er weer aankomt. Het jongerenplatform van bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert het diner en jij bent van harte uitgenodigd. Het vindt dit jaar plaats in Heerhugowaard. Het is een mooie gelegenheid om samen met elkaar de kerst in te luiden, elkaar te ontmoeten, te genieten van heerlijk eten en de geboorte van Jezus te vieren op een bijzondere manier. 

Programma in het teken van ‘Assisi 2018’

Dit jaar staat het kerstdiner in het teken van Assisi met haar heilige Franciscus en Clara. We beginnen met een korte viering om daarna aan te schuiven voor een feestelijk kerstdiner. Ook zal er weer een leuke gezamenlijke activiteit tijdens het diner plaatsvinden en informatie gegeven worden over de Bisdom bedevaart naar Assisi. Het diner zal overgaan in een gezellige borrel in kerstsferen en met muziek.

Oorsprong Kerststal

Met de bedevaart naar Assisi in het vooruitzicht heeft de kerststal dit jaar een bijzondere rol tijdens het diner. De kerststal staat bij veel mensen onder de kerstboom tijdens de kerstdagen, die de sfeer en het beeld weergeeft van de geboorte van Jezus. Jezus in doeken gewikkeld in een kribbe met Maria en Jozef aan zijn zijde. De os en de ezel die het kindje proberen warm te houden en de herders en drie koningen die hun koning komen eren. De plek van Jezus geboorte is bekend, of het nu een stal, een rotsspelonk o.i.d. was weten we niet. Wel dat het geen fijne plek was. Het idee van de kerststal is afkomstig van Franciscus van Assisi, hij heeft in het jaar 1223 een levende kerststal ingericht en wilde de komst van Jezus in de wereld meer beeldend maken. Tijdens het diner treden we in zijn voetsporen en creëren we een fotobooth zodat je met anderen je eigen levende kerststal maakt, op een hedendaagse, leuke of grappige manier. Weest creatief, wij leggen verkleedkleren en attributen voor je klaar.

Win €150,- extra korting voor Assisi 2018

Tijdens het kerstdiner van Jong bisdom Haarlem maak je kans € 150,- extra korting op de jongerenreis naar Assisi. We hebben een supergave kerststal-fotobooth voor je opgezet. Maak tijdens het diner een foto in de fotobooth en win €150,- korting voor de jongerenreis 'ASISSI 2018'. De korting wordt verdeeld onder jou en je vrienden op de foto en kun je inzetten als jij je aanmeldt voor de bedevaart. Meer info vind je HIER.

Informatie

Datum:          Zaterdag 16 december 2017
Tijd:                17.00 uur
Locatie:         Dionysiuskerk , Middenweg 248,  Heerhugowaard
Entree:          € 15,- (incl. drankjes) Bij aanmelden van 5 personen, 1 gratis.
Dresscode:  Gala/ chique
OV:                 vanaf Station Heerhugowaard bus 6 richting Alkmaar of bus 160 richting Heerhugowaard

Parkeren:      Gratis: achter/naast de kerk op parkeerterrein aan 'Van Veenweg'.

Aanmelden


 0, allen ikzelf
 1 persoon
 2 personen
 3 personen
 4 personen
 4 personen (+5de gratis)
 Groep van 6 of meer (neem contact met ons op)
 

Foto's 2016

Gerelateerde artikelen Jongeren | Kerstdiner | Assisi
share on facebook share on twitter share via email