achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Oude artikelen   >   Start leesgroep: Filosofie in de Katholieke traditie

Start leesgroep: Filosofie in de Katholieke traditie.

Na de zomer start er een nieuwe leesclub in Amsterdam over de filosofie in de Katholieke traditie. Een reeks aan avonden waar studenten en jong professionals zich bij kunnen aansluiten en op zoek gaan naar extra verdieping. De colleges worden georganiseerd door het Leidenhoven College.

De opzet van de leesclub is informeel. De bedoeling is dat mensen die aansluiten actief meedoen. Dit houdt in dat voor iedere avond een korte tekst van een filosoof of belangrijke schrijver wordt voorbereidt, waarna ieder kanttekeningen, kritische vragen of opmerkingen kan inbrengen in het gesprek. De avond begint met een rondje waarin iedere deelnemers zijn leeservaringen deelt en daarbij zijn vragen in de groep kan brengen. Daarna volgt een inleiding van professor dr. Rudi te Velde. Deze inleiding is de aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan over de tekst.

Informatie

Wil je meer weten over deze avonden? Neem dan contact op met Zeger Polhuijs: zegerpolhuijs@hotmail.com. De avonden zijn gratis en iedereen is welkom. De leesclub wordt gehouden op donderdagavond in Amsterdam en begint om 19:05. De eerste avond zal zijn op 18 september. Het werk Phaedo van Plato zal centraal staan. Voor meer praktische en inhoudelijke informatie kijk dan op www.leidenhoven.nl Daar vind je ook meer informatie over het Leidenhoven college en de Engelstalige cursus die wordt aangeboden.

Adres:

Roemervissscherstraat 46

1054 EZ Amsterdam

Gerelateerde artikelen Jongeren | filosofie | Rudi | te | Velde
share on facebook share on twitter share via email