achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Oude artikelen   >   Jongerenreis naar Taizé ... indrukwekkend en verdiepend!

Jongerenreis naar Taizé ... indrukwekkend en verdiepend!

Zaterdag 5 juli vertrokken vanuit Heerhugowaard en Amstelveen 23 jongeren richting het Franse Taizé. De bekende plek waar duizenden jongeren bij elkaar komen vanuit heel Europa om verdieping te zoeken in hun geloof. Vaak is het de eenvoud, het dagritme de rust en de prachtige omgeving waardoor jongeren daar geraakt worden en hen de ruimte biedt om die verdieping te vinden.


Groepjes

Bezoekers aan Taizé schrijven zich bij aankomst in voor de bijbelgroepjes en de verschillende werkzaamheden die je die week gaat doen. In de groepjes ontmoeten de jongeren elkaar dagelijks. Deze ontmoetingen starten met een introductie uit de Bijbel, waarna ze aan de hand van vragen met elkaar in gesprek gaan. Soms horen daar creatieve opdrachten bij, zoals zang, dans of toneel. De groepen worden samengesteld met jongeren van over de hele wereld. Het is bijzonder om te zien hoe jongeren vanuit verschillende landen met elkaar samenwerken. Voor de jongeren is het bijzonder om jongeren vanuit andere landen over hun geloof te horen praten. Daar leer je van en wordt je zelf ook door bemoedigd. Er ontstaan ook veel nieuw vriendschappen in Taizé.

Gebedsviering

Elke dag zijn er in Taizé drie indrukwekkende, muzikale gebedsvieringen en zoals gewoonlijk is er vrijdagavond een bijzondere viering. Tijdens en na deze viering kan iedereen zich aansluiten om te bidden rond een iconen kruis. Ieder mag zijn of haar zorgen en die van anderen bij het kruis neerleggen. Na de gebedsviering is ruimte voor een persoonlijk gesprek met een broeder of een priester. Ook wordt de mogelijkheid geboden om te biechten als jongeren dat willen. Veel van de jongeren die op deze reis mee waren maakten daar gebruik van. De hele nacht is er ruimte voor gebed geweest en werd er gezongen. De muziek die in Taizé wordt gebruikt heeft een meditatief karakter en werkt goed om tot rust te komen.

Taizé is een week met elkaar samen optrekken in mooie maar eenvoudige omgeving, waar het eten af en toe wat minder lekker is en de tenten lekken. Toch zijn geven de eenvoudige situatie, de rust en de ontmoetingen vaak de mooie ervaring en de nieuwe vriendschappen die de jongeren weer mee terug naar huis nemen.

De jongeren van deze reis wilden na deze reis elkaar vaker ontmoeten. Ten eerste omdat het leuk is elkaar vaker te ontmoeten, maar ook om naar een stuk verdieping in het geloof te zoeken. Daarom is in het afgelopen jaar Wake up!!! together ontstaan. Meer weten over Wake up!!! Together. Lees verder.

Wake up !!! Together
Meer >>

Wil je ook graag jongeren ontmoeten en samen met elkaar nadenken over het geloof. Komend seizoen zijn er weer vier bijeenkomsten van Wake up!!! together ingepland op de tweede zondag van november 2014, januari, maart en mei 2015. Ben jij ook op zoek naar meer verdieping in jouw geloof en zoek je andere jongeren om daar over na te denken, kom langs! De dagen worden gehouden in het Julianaklooster in Heiloo.

Wil je hier meer over weten, neem contact op met Karin Blaauw.

karinblaauw@hetnet.nl

Gerelateerde artikelen Jongeren | Taize
share on facebook share on twitter share via email