achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Oude artikelen   >   Zuster Christina wint "The voice of Italy"

Zuster Cristina bidt 'Onze Vader' na het winnen van 'The Voice Italië'

Zuster Cristina Scuccia (25) heeft donderdag met 62 procent van de stemmen 'The Voice Italië' gewonnen. De zingende Italiaanse zuster ging als favoriet de finale in van de talentenjacht. Zuster Cristina zong in de finale onder meer het speciaal voor haar gecomponeerde lied 'Lungo la Riva' (Langs de kust) en 'What a Feeling' van Irene Cara uit de film Flashdance.

Lungo la Riva

Aan het eind van de liveshow bad zuster Cristina het Onzevader en dankte ze God voor haar overwinning. "Ik wil dat Jezus hier binnenkomt!Mijn aanwezigheid hier heb ik niet te danken aan mijzelf, maar heb ik te danken aan de man hierboven", zei de zuster. Ook op internet is zuster Christina razend populair. Het filmpje met haar eerste optreden in 'The Voice Italië' waarin zij 'No One' van Alicia Keys zingt, is inmiddels meer dan 51 miljoen keer bekeken op YouTube.

Op weg naar de finale zong de zij verder 'Girls just want to have fun' van Cyndi Lauper, 'What a feeeling' van Irene Cara, 'Livin' On A Prayer' van Bon Jovi en 'The Time of My Life' van Bill Medley en Jennifer Warnes.

Platencontract

Het is nog onduidelijk of zuster Cristina de hoofdprijs die ze gewonnen heeft zal verzilveren. Er ligt een platencontract voor haar klaar bij het platenlabel Universal Music. Volgens de zusters is het nooit haar bedoeling geweest om met haar deelname aan 'The Voice Italië' een muziekcarrière na te jagen. "Als mijn superieuren nee zouden zeggen, dan zal ik blij zijn om terug te keren naar de kinderen in de gebedsruimte", zei de zuster doelend op haar werk als zuster van de Ursulinen in Milaan. Ze zegt dat ze haar talenten die ze van God heeft gekregen in wil zetten voor het uitdragen van de boodschap dat de Kerk overal en in alles aanwezig is. Ook vertelde ze graag in te gaan op de oproep van paus Franciscus om dichterbij de mensen te zijn.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Bekijk hier het filmpje van "The blind audition" van zuster Christina met Engelse ondertiteling.

Gerelateerde artikelen Jongeren | Begeleiders | Christina | TheVoice
share on facebook share on twitter share via email