achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Jongeren   >   Mogelijk bezoek Paus aan Aziatische jongerendagen

Mogelijk bezoek Paus aan Aziatische jongerendagen

Wist jij dat er ook Aziatische Jongerendagen worden georganiseerd? De Asian Youth Day's vinden plaats in Zuid Korea van 10 - 17 augustus 2014, in het bisdom Daejeon. Het is de 6e keer dat dit evenement ergens in Azie plaats vindt. Jongeren vanuit heel Azie komen bij elkaar om hun geloof te vieren. Het thema van dit jaar is "ASIAN YOUTH! WAKE UP! THE GLORY OF THE MARTYRS SHINES ON YOU".

Dit jaar brengt Paus Franciscus mogelijk een bezoek aan de Aziatische Jongerendagen in Zuid-Korea. Dat heeft de woordvoerder van het Vaticaan, pater Federico Lombardi s.j. gezegd. Men vermoed dat de paus de reis ook aangrijpt voor de zaligverklaring van 124 Koreaanse martelaren.

De Asian Youth days zijn geen vervanging van de Wereld Jongerendagen. Het is ook een stuk kleiner en er mogen per Aziatisch land maar een maximaal aantal jongeren meedoen. De Wereldjongerendagen is open voor iedereen.

Paus Franciscus zei vorig jaar na afloop van de Wereldjongerendagen in Brazil­­­­­ie al dat hij in 2014 graag Azie­­­­­ wilt bezoeken.

Meer >>
Gerelateerde artikelen Jongeren | Paus | Wereld | Jongerendagen
share on facebook share on twitter share via email