achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Jongeren   >   Online catechese in tijden van Corona.

Online interactieve catechese in tijden van Corona.

Nu vele evenementen en bijeenkomsten wegens het Coronavirus zijn afgelast, lanceert Jongkatholiek een nieuwe initiatief: “online face to face catechese”.

Ontmoeting, bemoediging en meer leren

Jongeren kunnen met ingang van 9 april zeven weken lang, op een vast tijdstip inloggen om catechese te krijgen over een bepaald onderwerp. Het verschil van deze interactieve catechese (via Zoom) vergeleken een webinar op youtube is, dat jongeren elkaar hier kunnen zien en live interactie hebben met elkaar. Jij hebt wellicht juist in deze tijd (ook) behoefte aan gesprek met andere jongeren en bemoedigingen. Dat combineren we in het aanbod van de face to face met verdiepende catechese.

Onderwerpen

Jongkatholiek heeft twee onderwerpen 'Hulp van binnen',  over deugden, wat is goed om te doen en wat niet. Tweede onderwerp is 'De diepste twijfels'. Jongeren gaan voor dit onderwerp in gesprek over de twijfels en vragen bij hun geloof. Elk onderwerp is verdeeld over zeven online sessies. De sessies vinden plaats op dinsdag -of donderdagavond en de deelname is gratis.

Jong Katholiek

Dit aanbod is voor jongeren vanuit het gehele land en wordt ondersteund door de alle landelijke jongerenwerkers onder het label van Jong Katholiek. Jong Katholiek is het landelijke RK jongerenwerk orgaan van het SRKK, waarbij ook alle jongerenwerkers vanuit de bisdommen input aan geven. Meer informatie over de online catechese en aanmelding is te vinden op de website van Jong katholiek

Online Flyer

Check voor meer info deze online flyer

Gerelateerde artikelen Jongeren | corona | webinar
share on facebook share on twitter share via email