achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   WJD Panama   >   WJD 2022 mogelijk in Portugal

WJD 2022 mogelijk in Portugal

Via verschillende Portugese media wordt er gesproken over een eventuele locatie voor de volgende Wereldjongerendagen (WJD) in 2022. De locatie zou zijn uitgelekt: het wordt Portugal.

De volgende editie van de WJD na Panama vindt meer dan waarschijnlijk plaats in 2022 te Lissabon of Fatima. Als het Lissabon wordt zal Fatima een belangrijke rol gaan spelen voor veel pelgrims die naar het land zullen afreizen.

President Portugal reist in slotweekend af naar Panama

Portugese media noemen het meer dan waarschijnlijk dat het evenement weer in Europa gaat plaatsvinden. De informatie zou gelekt zijn uit de kringen van de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa. Zeker is inmiddels dat de president op zondag 27 januari 2019 afreist naar de slotviering van de WJD in Panama, het doel zou zijn om getuigen te zijn van de officiële bekendmaking van de volgende WJD.

Paus bezocht al eerder Fatima

Paus Franciscus bezocht Fatima al eerder in mei 2017 voor de zaligverklaring van twee van de drie herderskinderen, die in 1917 getuige waren van de Mariaverschijningen in het Portugese dorpje. Bisschoppen uit Portugal zouden die gelegenheid ook hebben aangegrepen om een aanbod te doen als gastland voor de volgende Wereldjongerendagen. Voor het slotweekend van de WJD zou de militaire basis bij Lissabon: Ota of Monte Real als ideale locatie zijn aangedragen.

Toch Europa?

Nadat een andere Europese kandidaat (Tsjechië en Slowakije) bekend had gemaakt dat zij het niet zou worden leek het erop dat Paus Franciscus zou breken met de traditie de internationale WJD afwisselend achterelkaar in Europa en op een ander continent te laten plaatsvinden. Nu lijkt die traditie zich toch voort te zetten.

Officiële bekendmaking

Aan het einde van het slotweekend wordt normaal gesproken de locatie van de volgende WJD-editie bekendgemaakt die meestal drie jaar later plaatsvind. Traditioneel moet dat tot het slotweekend een geheim blijven en na de slotviering op zondag 27 januari door de Paus zelf bekend worden gemaakt.

Bronnen:

https://infovaticana.com/2018/12/03/la-jmj-de-2022-sera-en-portugal/
https://www.kathpress.at/goto/meldung/1706321/medienspekulationen-weltjugendtag-2022-womoeglich-in-fatima
https://www.kerknet.be/kerknet-redactie/nieuws/wereldjongerendagen-2022-fatima

 

Gerelateerde artikelen WJD | Jongeren | WJD | Panama | Fatima | portugal
share on facebook share on twitter share via email