achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   WJD Panama   >   Streams WJD 2019

Streams WJD 2019

Tijdens de WJD in Panama is er voor iedereen een interessante, uitdagende stream om te volgen. Een stream is een keuzeprogramma waarin je je kunt verdiepen in jouw professie samen met medechristenen of in het geloof. De streams worden verzorgd door een breed scala aan maatschappelijke en christelijke organisaties. Laat je uitdagen!

Er is al van vijf streams bevestigd dat ze er tijdens de reis zullen zijn, deze streams zijn: Onderwijs door Tilburg school of Catholic Theology, Twitteren met GOD, Faith seeking understanding door Sint Paulusinstituut, Theologie door Tilburg school of Catholic Theology en Zorg door Ethics for Medics.

Onderwijs

Ben jij werkzaam of ga je werken in het onderwijs of heb jij affiniteit met het overdragen van kennis? Dan is deze stream wat voor jou. In deze stream ga je nadenken over hoe je leerlingen kunt begeleiden in hun identiteitsontwikkeling of hoe je ervoor kunt zorgen dat je team mee werkt met het organiseren van een Paasviering op school?

Twitteren met God

Altijd al eens die specifieke geloofsvraag willen stellen, of eigenlijk nog niet zo veel van het geloof weten. In deze stream mag je alle vragen stellen. Is de oerknal in tegenspraak met God? Bestaan engelen? Waarom zou ik bidden en hoe doe ik dat? 

Zorg

Ben jij werkzaam in de zorg of biomedische wetenschappen? Of wil je nadenken over ethiek op dit vlak? Volg dan deze stream gedurende jouw WJD. Dit gebeurt met het motto: 'Discover the ethical world behind medicine'. Ethics for Medics heeft tot doel de reflectie in de (bio)medische wereld onder studenten en young professionals te vergroten.

Faith seeking understanding

De Heilige Mis is een kostbare schat, maar soms zo onbegrijpelijk. Waarom gebeurt de mis in deze volgorde? Waarom knielen we bij de consecratie en gaan we weer staan bij het Onze Vader? En ook de Bijbel is een waardevol middel wat ons dichter bij God brengt, maar hoe interpreteer je dit eeuwenoude woord? Aan de hand van de Bijbel en de Heilige mis verdiep je je in deze stream in jouw geloofsleven en hoe deze schatten jou kunnen helpen.

Theologie

Wil jij meer leren over theologie of jouw theologische kennis verdiepen? Theologie is de studie over de geloofsinhoud. Wat geloven we als christenen? Wat geloven we als katholieken? Deze stream wordt verzorgd door de Tilburg School of Catholic Theology.

Laatste nieuws

Volg het laatste nieuws over de WJD 2019 en de streams op jongkatholiek.nl onder Wereldjongerendagen.

Gerelateerde artikelen WJD | WJD | Panama | Streams
share on facebook share on twitter share via email