achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
12-15

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Oude artikelen   >   Voor wie kom jij in actie? Doe mee met DiaconAction!

Voor wie kom jij in actie?

Tijdens DiaconAction komen jongeren alleen of in groepen in het hele land in actie voor mensen in hun eigen omgeving. Verspreid over heel Nederland bedenken groepen tieners en jongeren een eigen activiteit die ze als groep samen uitvoeren. Ken je geen groep in de buurt? Neem contact op met de medewerkers van deze website via info@jongbisdomhaarlem.nl, misschien weten zij wel een leuke groep bij jou in de buurt! Verleg je grens en kom op voor iemand anders!

Geen idee wat je kan doen?

Jezus noemt in de Bijbel een aantal goede suggesties. Hij zegt daarbij dat alles wat je voor een ander doet, je voor Hem doet. Zie je iemand die honger heeft? Loop niet voorbij en geef hem te eten! Ken je iemand die eenzaam is of aan wie niemand denkt? Ga eens langs! Heeft iemand weinig geld om kleren te kopen? Misschien heb je dan zelf een mooie broek of trui over om weg te geven. Laat je inspireren door wat Jezus zegt in Matteüs 25, 34-40.

Ken je niemand die je kan helpen?

Dan is de eerste vraag die je je moet afvragen: 'Wil je die mensen leren kennen?' Misschien vind je het lastig om over de problemen van deze mensen te horen. Aan de andere kant heb je de kans om iemand gelukkig te maken. Door jouw aandacht voor deze mensen hoe jong je misschien ook nog bent zien mensen Gods liefde door jou. Je hebt kans dat je leven er door veranderd, dat het jezelf ook gelukkig maakt!
Er zijn veel organisaties die jouw hulp goed kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de voedselbanken, de zusters van moeder Theresa in Amsterdam, bij Antonius Kookt in Haarlem of Sant'Egidio in Amsterdam.

Laat het weten als je mee doet!

Laat het weten als je mee doet door een mail te sturen aan info@jongbisdomhaarlem.nl. Wij sturen je dan een leuk gadget op en zo kunnen we andere tieners en jongeren met elkaar in contact laten komen!

Wat is DiaconAction?
Meer >>

Het woord DiaconAction is samengesteld uit twee woorden: Diaconie en Actie. Diaconie is alles wat er vanuit kerken en andere geloofsgemeenschappen gedaan wordt voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Mensen geven die steun, omdat zij Jezus willen volgen, zijn leerling willen zijn. Diaconie betekent zelf in actie komen. Voor tieners en jongeren worden diaconie en actie samen DiaconAction: een activiteit waarbij je je inzet voor iemand in je eigen omgeving.

Gerelateerde artikelen Tieners | Begeleiders | DiaconAction
share on facebook share on twitter share via email