achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
12-15

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Tieners   >   Tieners van de maand oktober

Tieners van de maand

Afgelopen zomer waren ze op het tienerkamp BreakOut. Ze waren zo enthousiast over deze dagen. Binnen een week was er een commissie samengesteld voor de organisatie van een tweedaagse reünie op 19 en 20 okt. Deze tieners verdienen een plekje in de reeks jongeren van de maand: Mabel, Isaura, Nancy, Jesper en Selina. Aan het woord Mabel Hillebrand.

Hey Mabel, vanwaar het idee om een reünie te organiseren?

Wij wilden graag het leerzame en gezellige gevoel van Break out herbeleven samen met leeftijdsgenoten met hetzelfde geloof. En wij wilden onze vriendschappen graag behouden ondanks dat sommige mensen verder weg wonen dan de anderen.

Wat heeft jou het meest geraakt tijdens het tienerkamp?

Wat mij het meest heeft geraakt tijdens het kamp is de verbondenheid tussen de mensen. Ook al ken je de mensen niet en komen ze uit de andere kant van het land je hebt het zelfde geloof en dat bindt een stuk makkelijker. Ook de wilskracht van de begeleiders om zelf meer te leren en de tieners te helpen was inspirerend.

Wat gaan jullie tijdens de reünie doen?

Wij gaan bij de reünie over het algemeen hetzelfde programma doen als bij het kamp zelf. Dit wilden wij doen om zo het kampgevoel terug te krijgen. Onder het programma van het kamp valt onder andere een aanbiddingsavond en meerdere catecheses van verschillende personen. En om de energie kwijt te kunnen is er ook nog sport en spel.

Waarom is het tienerkamp en een reünie zo belangrijk voor jou?

Het is belangrijk voor mij, omdat de mensen die je daar leert kennen over het algemeen dezelfde instelling hebben. Zo wordt je makkelijker vrienden met elkaar en blijf je langer vrienden. Het kamp is ook belangrijk voor mij om zo een week intensief na te denken over het geloof met leefdtijds genoten. Ook helpt het zien van leeftijdsgenoten met het zelfde geloof, om bij je eigen geloof te blijven in deze moeilijke tijd. Zo blijven we ook de mooie vruchten van het geloof zien.

 

Wil jij iemand nomineren die zich inzet voor de kerk binnen het bisdom, stuur dan een mailtje naar info@jongbisdomhaarlem.nl en vertel waarom deze persoon in aanmerking komt voor de titel jongere van de maand.

Gerelateerde artikelen Tieners | Tienerkamp | Jongerevandemaand | reunie
share on facebook share on twitter share via email