achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
12-15

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Oude artikelen   >   Vlotten bouwen, marshmallows en God

Klik om de Vlotten bouwen, marshmallows en Godtitel te veranderen

Tienerkamp Break-Out heeft van 8 t/m 10 juli de zomervakantie ingeluid voor Jongbisdom Haarlem-Amsterdam. Zeventien tieners vanuit Bisdom Haarlem-Amsterdam hebben drie volle dagen deelgenomen aan het kamp gevuld met sport, spel en geloof. 

Strijden voor punten

Woensdagochtend ging het allemaal van start op het heiligdom in Heiloo. In verschillende teams streden de tieners om punten in de zoektocht naar hun team. Heilige Petrus, Paulus en Johannes waren de heiligen die de teams als voorbeeld aannamen. Gedurende het hele kamp door werd de strijd om punten voortgezet. Tijdens de waterspellen van die middag liep de spanning hoog op

DSC00876.jpgen ontstond er een groot waterballonnen gevecht. Donderdagmiddag op het Uitgeestermeer kwam de wedstrijd tot een hoogtepunt. Ieder team bouwde zijn eigen vlot om vervolgens op het water een kort parcours af te leggen. Het team van Petrus won de race, maar het was uiteindelijk niet genoeg om team Johannes die op dat moment aan kop stond voorbij te gaan in het algemeen klassement.

Op zoek naar God

Door de dagen heen werd er niet alleen gezocht naar punten, maar ook naar God. Wie is Hij, wat betekent God voor ons? Dit waren de vragen die centraal stonden. Matthijs Jansen (Jong bisdom Haarlem- Amsterdam) en Zuster Fidei ("Blauwe" zusters) gaven hiervoor de input. Tijdens een mooie gebedsavond was er tussen alle gekheid en 

DSC01030.jpgdrukte in ruimte voor de stilte. Iedereen kon biechten, er lagen Bijbels en gebeden konden worden opgeschreven. Deze gebeden werden aan het einde van de avond verbrand in de vuurkorf. Na het verbranden werd het kamplied ingezet. De avond werd afgesloten met een nachtelijke wandeling door het Heiligdom om Maria nog even gedag te zeggen.

Naar het strand

Vrijdag werd het strand van Egmond in beslag genomen. Het weer was een stuk beter en perfect voor een lekkere duik in zee en een potje volleybal. De teamvlaggen werden stevig in het zand gezet, zodat iedereen goed kon zien wie we waren en waar we zaten.

Prijsuitreiking

IMG_3645.jpgAan het einde van de middag werd het kamp afgesloten met een eucharistieviering in het Juliana klooster. Ouders, broers en zussen, opa en oma waren erbij. Tijdens de daaropvolgende maaltijd werd de felbegeerde prijs uitgereikt aan team Johannes die de koppositie had weten vast te houden. Tot slot werd voor de laatste keer het kamplied gezongen. Tienerkamp Break-out was een geweldige tijd met God en met elkaar. Een kamp om niet snel te vergeten. Zorg dat je er volgend jaar bij bent! 

Meer over het tienerkamp in ons bisdom
Meer >>

Jong bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert ieder jaar voor alle tieners van 12 t/m 15 jaar uit bisdom Haarlem-Amsterdam een tienerkamp. Het kamp wordt georganiseerd in samenwerking met het Heiligdom Onze lieve vrouw ter Nood en de Blauwe zusters. Wil je meer leren over het geloof en andere tieners ontmoeten die met dezelfde vragen over God rondlopen, dan moet je hier volgend jaar bij zijn! Een midweek vrienden maken en optrekken met jonge begeleiders die midden in de kerk staan. Hun kun je alles vragen. Hoe geloven zij? Wat betekent God in hun leven? Stel die vragen tijdens dit kamp vol met gave nachtspellen, wateractiviteiten en uitstapjes. 

Meer informatie kun je opvragen bij Matthijs Jansen

Email: m.jansen@bisdomhaarlem-amsterdam.nl

Tel: (023) 511 26 35

Gerelateerde artikelen Tieners | Tienerkamp | Break-out
share on facebook share on twitter share via email