achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
Agenda | Begeleiders | Contact
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   The Missionary School   >   Reis wereldjongerendagen 2023

Reis wereldjongerendagen 2023

In de zomer van 2023 zijn de wereldjongerendagen in Lissabon. Met een 14-daagse busreis gaan we vanuit bisdom Haarlem-Amsterdam naar dit grootse evenement. Benieuwd naar ons reisprogramma? Lees dan snel door.
Parijs en Bayonne

Op onze eerste dag maken we een stop in Parijs, waar we de avond op een muzikale wijze zullen doorbrengen. Meteen een stukje cultuur snuiven. Via een Franse bedevaartsplaats reizen vervolgens door naar het zuiden van Frankrijk, waar we in Bayonne vlak voor de Spaanse grens zullen overnachten.

Burgos

In Burgos, Noord-Spanje, hebben we een uitgebreide stop. Op deze plek zitten families van de Neocatechemunale Weg, een gemeenschap binnen de katholieke kerk die de focus legt op de Bijbel en het onderweg zijn als leerlingen in het geloof. Samen zullen we met hen het geloof vieren, maar we gaan ook lekker actief de hort op. Als we fysiek onszelf hebben afgemat, komen we 's avonds tot rust in de welbekende Avond van Barmhartigheid. Een gebedsavond, waarin je even de stilte kunt opzoeken en je zorgen of blijdschap mag uiten.

Fatima

Zo dicht bij Lissabon kunnen we er niet omheen om ook een bezoek aan Fatima te brengen. Een pelgrimsoord waar in 1917 een verschijning van Maria, de moeder van Jezus, aan 3 herderskinderen was. Een bijzonder verhaal, waar je gedurende de reis meer over zult gaan horen.

Lissabon

Uiteraard stoppen we ook in Lissabon, want daar zijn de wereldjongerendagen. Op dinsdag wordt Paus Franciscus onthaald in deze stad. De 3 daaropvolgende dagen zullen steeds beginnen met een Nederlands ochtendprogramma bestaande uit onder andere een catechese/inleiding van één van de Nederlandse bisschoppen. Na het ochtendprogramma ben je vrij om de stad in te gaan en aan allerlei festivals mee te doen of culturele hoogtepunten te bezoeken. Op zaterdag lopen we een wandeltocht naar een groot veld, waar we met 1 miljoen jongeren zullen overnachten in de buitenlucht. Een bijzondere ervaring met een aanbidding en lichtjesfestijn. Zondag in alle vroegte wordt je hoogstwaarschijnlijk al gewekt. De wereldjongerendagen worden dan afgesloten met een slotmis met de Paus en heel veel bisschoppen en priesters.

Lourdes

Op de terugweg naar Nederlands maken we halverwege een stop in de bijzondere plaats Lourdes. Ook daar is Maria verschenen en jaarlijks trekken honderdduizenden mensen naar deze plek om genezing of nieuwe kracht op te doen Vele wonderen zijn hier gebeurd. Maria verscheen aan een boerendochter genaamd Bernadette. Je kunt haar geboortehuis bezoeken of gewoon over het heiligdom rondlopen. Laat deze bijzondere plek lekker tot je spreken.

 

Een comfortabele touringcar brengt je naar al deze punten. Stap in en geniet!

Wil je meer weten over de reis naar de wereldjongerendagen, stuur een e-mail naar info@jongbisdomhaarlem.nl

Gerelateerde artikelen The | Missionary | School | wereldjongerendagen | Lissabon
share on facebook share on twitter share via email