achtergrondplaatje
achtergrond voor tieners
12-15
16-30
Muziek en video
logo
16-30

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   Oude artikelen   >   Jongerenplatform met nieuwe leden van start

New be's

Het jongerenplatform is afgelopen woensdag weer van start gegaan met vier nieuwe leden: Carolien (Hoogkarspel), Inge (Amsterdam/ Hilversum), Patrick (Alkmaar) Sophia (Hoofddorp). Het jongerenplatform organiseert ieder jaar verschillende activiteiten voor jongeren uit ons bisdom in de leeftijd van 16-30 jaar.

De eerste vergadering is alvast benut om de grote lijnen voor komend jaar uit te zetten waaronder het kerstdiner op 14 december (zet 'm alvast in je agenda!) en de voorbereidingen voor de seizoensopening op 17 oktober a.s. in Duivendrecht. Heb jij een idee, een vraag of een andere reden om contact op te nemen met het jongerenplatform? Stuur dan een mail aan Erik Kreike, de voorzitter van het jongerenplatform: info@jongbisdomhaarlem.nl

Meer over het jongerenplatform
Meer >>

Het Jongerenplatform van het bisdom Haarlem-Amsterdam bestaat uit een aantal enthousiaste jongeren die in het dagelijks leven lekker druk zijn met van alles, en studeren en/of werken. Door hun inbreng (mening, ervaringen en ideeen) en activiteiten te organiseren dragen ze bij aan een kerk die interessant en uitnodigend is voor jongeren!

De leden

De leden van het Jongerenplatform wonen verspreid over ons bisdom:
Erik, voorzitter (De Kwakel), Carolien (Hoogkarspel), Inge (Amsterdam/ Hilversum), Joost (Diemen), Patrick, (Alkmaar), Priscilla (Amsterdam), Sophia (Hoofddorp) en Marius van der Knaap namens het jongerenpastoraat (Haarlem).
Onder verantwoordelijkheid van het Jongerenpastoraat organiseert het platform een aantal activiteiten waarbij ze andere jongeren volop willen betrekken.

Voor wie?

De activiteiten van het Jongerenplatform zijn voor alle jongeren die de middelbare school hebben afgerond, dus vanaf ongeveer 16 jaar. De bovengrens wat betreft de leeftijd ligt op 30 jaar.

Activiteiten

Het Jongerenplatform wil de 'wereldkerk' zichbaar maken in ons bisdom. Dit doet ze door mee te werken aan de promotie van de Katholieke Jongerendag, de internationale Wereldjongerendagen en de Wereldjongerendag in ons bisdomte organiseren.

De Wereldjongerendag is ieder jaar op Palmzondag in ons bisdom, en in ongeveer ieder ander bisdom ter wereld! Hou deze website in de gaten voor wat er komende Wereldjongerendag gaat gebeuren!

Verder biedt het Jongerenplatform ondersteuning aan het Jongerenpastoraat in ons bisdom en aan de Blauwe zusters die wonen in het Julianaklooster in Heiloo. Lijkt het je leuk om het Jongerenplatform te komen versterken? Aarzel niet en stuur een mailtje naar info@jongbisdomhaarlem.nl

Geschiedenis

Het Jongerenplatorm is ontstaan na de Wereldjongerendagen in Parijs (1997). Een groep jongeren kwam heel enthousiast terug en overlegden met elkaar hoe ze dit enthousiasme op andere jongeren konden overbrengen. Want, zo meenden zij, de wereldkerk is jong en leeft, en dat moet iedere jongere in het bisdom weten! Ze zijn daarom begonnen met het organiseren van activiteiten. En met succes!

Gerelateerde artikelen Jongerenplatform
share on facebook share on twitter share via email