12-15
16-30
Muziek en video
logo

The Missionary School

Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Nieuwsberichten   >   KJD-festival   >   De artiesten op een rij

Een overzicht van de artiesten

Trinity

Het dak eraf spelen is er niet bij voor Trinity. De mooiste plek om God te prijzen, is volgens hen namelijk onder de blote hemel middenin de natuur! Komt dat even goed uit tijdens het KJD Festival ;-). De worldbeat band Trinity bestaat uit vier Nederlandse mannen. Als je weet dat driekwart van de bandleden (Johan, Elbert en Niek Smelt) opgroeiden in Peru, dan snap je waar hun Zuid-Amerikaanse temperament vandaan komt. Voeg er een mix van Ierse folk, Afrikaanse beats en pop grooves aan toe en je hebt de unieke Trinity sound!

Daughters of Davis

Nog nooit van Daughters of Davis gehoord? Dat zou kunnen, maar dat duurt niet lang meer! Want de dames uit Groot-Brittannië steken steeds vaker het kanaal over. Ze zetten nu ook hier voet aan de grond met hun vrolijke spirit. Begin april deden ze Amsterdam aan en op 28 en 29 juni staan ze al alweer op een Nederlands podium, deze keer tijdens ons eigen KJD Festival in Nieuwkuijk. De zussen zegden hun baan op om hun leven te vullen met hun grootste passie: soul/folk muziek. Met hun camper doorkruisten ze inmiddels heel Groot-Brittannië. Ja, ze zijn aardig op weg om hun droom waar te maken: “We sisters have soul and live the folk reverie that it’s possible to turn your life around and live the dream if you’re bold enough…” 

Wixley

De muziek van Wixley valt het beste te omschrijven als een vrolijke mix van pop, raggae en rock. Leadzanger William Wixley bracht zijn eerste levensjaren door in Zuid-Afrika. “Toen ik een paar jaar geleden weer naar mijn geboorteland ging, begreep ik opeens waar al die blije melodieën en mijn aparte Engelse accent vandaan kwamen,” aldus William. De band timmert lekker aan de weg. Ze waren te gast bij Rob Stenders, Giel Beelen en Michiel Veenstra, en speelden op Parkpop, Dauwpop en de Bevrijdingsfestivals van Utrecht en Haarlem. Een band met de nodige festivalervaring, dat belooft wat!

Mario Raadwijk

Wist je dat Mario Raadwijk al heel jong op de planken stond? Als achtjarig ventje was hij al lid van De Damrakkertjes. Dat was toen een beroemd kinderkoor wat bijvoorbeeld meewerkte aan de begintunes van Pipo de Clown en Flipper, om maar wat te noemen. Het was het begin van een veelzijdige muzikale carrière. Als artiest kreeg Mario vooral bekendheid als zanger van R&B-formatie Re-Play. In katholieke kringen kennen we hem ook van de Miracle City Singers, zijn rol in de internetserie Schitterend en zijn bijdrages aan de Wereldjongerendagen, de Katholieke Jongerendag en de Vuurdoop in Rotterdam.

 

Home Town

De vijf mannen van HomeTown leerden elkaar kennen op een 4U!-kamp van Katholieke Charismatische Vernieuwing. Ze vonden elkaar in een gezamenlijke passie: God lofprijzen! Vanwaar de bandnaam ’HomeTown’? ’Omdat bij God ons thuis is en iedereen altijd bij Hem kan komen. Hij is waar wij vandaan komen, Hij is wie ons gemaakt heeft, naar zijn beeld en gelijkenis.’ Wauw, dat vinden wij nog eens een Nieuw, Puur en Intens statement. We zien er naar uit deze mannen op het KJD Festival te verwelkomen!

Home Town.JPG

Jacobs Ladder

Na eerder dit jaar op Malta opgetreden te hebben, staat deze Nederlandse lofprijsband dit weekend op het KJD Festival. De bandleden van Jacobs Ladder hebben één grote passie: de liefde van God. Dat willen ze laten zien aan andere mensen. Door hun muziek, maar ook door te getuigen van de liefde van God die ze in hun eigen leven ervaren.

Jacobs Ladder.jpg

Marnix Emanuel

Marnix Emanuel heeft van jongs af aan veel interesse getoond voor muziek en zingen. Als klein jongetje van 8 zette hij al een uitgebreide figuratie neer in de opera Madame Butterfly. In 2013 was Marnix Emanuel te zien in het programma 'De beste Singer-Songwriter van Nederland'. Daarin liet hij al iets van zijn talent zien. Een frisse, enthousiaste Amsterdamse jongen, die vol voor zijn muziek gaat. Als kind deed hij al mee aan het Junior songfestival. Deze getalenteerde jongen wil in zijn bijzondere muziek een diepere religieuze en christelijke dimensie leggen. Het leven gaat ergens over, het heeft een reden en een doel. Met gitaar of piano brengt hij zijn eigen geschreven nummers ten gehore.

Meer over het KJD Festival
Meer >>

De Katholieke Jongerendag (KJD) is een jaarlijks weekend om andere katholieke tieners en jongeren te ontmoeten in de leeftijd van 12 t/m 30 jaar. Tijdens het festival zijn er vooraanstaande artiesten en sprekers en zijn er op het festival in kleinere ruimtes gesprekken over geloofsverdiepende thema's, kennismakingsactiviteiten, een kapel, gelegenheid tot het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening en is er een informatiemarkt voor kerkelijke- en maatschappelijke organisaties. De dag wordt afgesloten met de grootste jongeren Eucharistieviering van Nederland waarbij verschillende bisschoppen aanwezig zijn. Op zaterdagavond is er een sterk op inhoud gericht ontmoetingsprogramma voor jongeren (16+) met verschillende optredens. Kom je al de zaterdagavond? Neem dan je eigen tent mee of spreek samen af met een vriend of vriendin. Er is een eigen campingterein om te overnachten, dat wordt zeker heel gezellig! Het dagprogramma is een aanbod voor tieners (12-15) en jongeren (16-30).

Van dag naar festival

Tot en met 2012 vond deze dag plaats in het najaar in de Maaspoorthal in Den Bosch. In het voorjaar van 2013 heeft de opzet van de KJD een metamorfose ondergaan waardoor we nu in juni 2014 terugkomen met het ‘KJD Festival’. Het KJD Festival wordt in het weekend van zaterdagavond 28 en zondag 29 juni 2014 georganiseerd op het terrein van Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk. Meef informatie: www.KJDFestival.nl

 

share on facebook share on twitter share via email