12-15
16-30
Muziek en video
logo
Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Thema-pagina's   >   Moeilijk   >   Abortus

Abortus

Moeilijk

‘Ojee, dit was niet de bedoeling!’ Dit is misschien de eerste gedachte die naar boven komt bij een jonge vrouw, wanneer zij ontdekt dat ze zwanger is terwijl zij daar helemaal niet op had gerekend. Omdat ze bijvoorbeeld pas 16 is of geen geld heeft om voor een kindje te zorgen, of er gewoon geen rekening mee had gehouden. Wat kun je in dit soort situaties doen? Abortus is een bekende optie, of zijn er nog meer oplossingen?

Een mensje

Er is vaak discussie of het al wel of geen kindje is wat er groeit in de buik van een moeder die in verwachting is. Christenen zeggen van wel en zijn daarom niet voor abortus. Het menselijk leven begint op het moment van de verwekking, zeggen zij. Als een kindje eenmaal is verwekt, is het dus al een persoontje. Het leven van dit baby’tje in de buik van de moeder is heel kostbaar, ook in de ogen van God! Zelfs als het niet helemaal perfect is, houdt God ook van dit persoontje. Het is eigenlijk net zo kostbaar als jouw en mijn leven. In de Bijbel kun je lezen dat God ons dan al helemaal kent. Hij is degene die ons in de moederschoot gemaakt heeft (lees maar eens in de Bijbel in het boek Psalmen, hoofdstuk 139, vers 1-14).  De medische wereld zegt vaak dat er tijdens een abortus alleen een klompje cellen wordt weggehaald. Maar is dat eigenlijk wel zo als God al een volwaardig mensje heeft gemaakt op datzelfde moment? Wil je meer weten over wat er precies gebeurt in de buik van een moeder, hoe een kindje zich ontwikkelt? Kijk dan eens Hier.

18 en zwanger

Ik ken een meisje van 18, die vorig jaar bevallen is van een prachtig jongetje. Ook zij was niet van plan zwanger te raken, had geen relatie met de vader meer en was in grote paniek toen zij achter kwam dat ze zwanger was. Toch heeft ze het kindje gehouden. Ze moest stoppen met haar school, kon niet meer alles wat ze normaal wel zou doen. Maar nu, een jaar verder, heeft ze een prachtige zoon, die ze voor geen miljoen zou willen missen en waar ze graag voor wil zorgen. Inmiddels is ze weer gestart met haar studie en heeft ze weer tijd (wel minder) voor vrienden en dingen die ze graag doet.

Hulp

Ja, zwanger zijn op jonge leeftijd of op een moment waarop jij je er niet klaar voor voelt, is moeilijk. Maar weet dat het kindje laten weghalen niet de enige keuze is die iemand op dat moment kan maken. Zijn er mensen in je omgeving die je vertrouwt en die je kunt vragen om hulp? Wanneer die mensen er niet zijn, zijn er ook organisaties die jonge meiden willen helpen die een kindje verwachten. Als je hiernaar op zoek bent, kijk eens op http://www.siriz.nl.

IMG_2601.CR2.jpg
Marleen

share on facebook share on twitter share via email