12-15
16-30
Muziek en video
logo
WJD
Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   WJD   >   WJD Krakau 2016

WJD Krakau 2016

WJD Krakau 2016

Natuurlijk gaat bisdom Haarlem- Amsterdam in de zomer van 2016 weer met een mooie groep jongeren naar de WJD! Wil jij erbij zijn? Blijf deze website dan goed in de gaten houden, want het zal niet lang meer duren voordat er meer nieuws zal komen. Wil jij toch alvast meer weten over de WJD, omdat je er misschien wel met meerdere jongeren in 2016 bij wilt zijn? Neem dan contact op met de medewerkers van het jongerenpastoraat: info@jongbisdomhaarlem.nl

Bijzonder wordt het deze keer in ieder geval. De oprichter van de WJD, de Poolse paus Johannes Paulus II is jarenlang aartsbisschop van Krakau geweest en later ook kardinaal. Op 27 april wordt Johannes Paulus II heilig verklaard.

De paus heeft in ieder geval het thema al bekend gemaakt. Het thema van 2016, het jaar dat de internationale editie van de WJD plaatsvindt in Krakau, is: 'Gelukkig die barmhartig zijn, want zij zullen barmhartigheid ondervinden' (Mattheus 5, 7).

Het is niet toevallig dat Paus Franciscus voor deze thema's uit de Zaligsprekingen koos. Tijdens de laatste internationale Wereldjongerendagen, in juli 2013 in Rio de Janeiro, Brazilie, zei de Paus tijdens een ontmoeting met Argentijnse jongeren: "Lees de Zaligsprekingen; het zal jullie goed doen! Met de Zaligsprekingen en Matthe­­us 25 hebben jullie een actieplan." De gehele tekst die de Paus op 25 juli 2013 uitsprak, lees je hier in het Engels.

wyd2016_banner.jpg

Gerelateerde artikelen
  • Dit artikel heeft helaas geen gerelateerde items.

share on facebook share on twitter share via email