12-15
16-30
Muziek en video
logo
Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Begeleiders   >   Netwerkbijeenkomst Jongeren helpen met levensvragen

Netwerkbijeenkomst Jongeren helpen met levensvragen

Netwerkbijeenkomst - Jongeren helpen met levensvragen

Vrijdagavond 22 november vindt de eerste netwerkbijeenkomst van het seizoen voor jongerenwerkers plaats in Heiloo. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om kennis en ervaringen uit te wisselen op het gebied van jongerenwerk in de Katholieke kerk. Pater Johannes Pio van de ‘Broeders van St. Jan’ spreekt over hoe jij jongeren kunt helpen met het antwoord vinden op hun levensvragen en welke rol gebed daarin speelt.

Levensvragen en gebed

Waar we als jongerenwerkers vaak bezig zijn met het organiseren en plannen van concrete activiteiten is het niet altijd vanzelfsprekend om jongeren te ondersteunen in hun geestelijke groei.

Wilt u jongeren echt stappen laten zetten in geloof dan lukt dat niet door alleen veel impulsmomenten voor hen te organiseren. U moet (persoonlijk) tijd in ze investeren en/of ze in contact met voorbeelden brengen waar ze zich aan op kunnen trekken.

Uiteindelijk groeien jongeren echt in geloof als zij optrekken met medegelovigen als voorbeelden. Dit zijn mensen waarbij zij het vertrouwen ervaren hun belangrijke vragen te kunnen stellen. Voor jongeren kunnen dat hun vrienden zijn, maar ook u als jongerenwerker, priester of vrijwilliger in de parochie. Daarbij is een leven van gebed, stilte en onderscheiding belangrijk om uiteindelijk tot groei te komen. Waar kunnen jongeren met hun vragen terecht? En hoe helpen wij hen in het onderscheiden van de goede keuze? Zijn wij hun voorbeelden?

Ontmoet The Missionary School

Naast dit thema, zullen er relevante materialen en initiatieven gepresenteerd worden die voor u interessant zijn of die u kunt gebruiken voor uw eigen jongerenwerk. Ook zullen de laatste ontwikkelingen over The Missionary school aanbod komen en kunt u de deelnemers van dit jaar zelf ontmoeten. Tot slot is er ook voldoende ruimte om met elkaar ervaringen uit te wisselen en met elkaar in gesprek te gaan. 

Avondeten en Heilige Mis (Optioneel)

Voorafgaand aan deze netwerkbijeenkomst kunt u aansluiten bij de avondmaaltijd in Heiloo om 18:30u. en gezamenlijk eten met de jongeren van The Missionary School. Wilt u dat? Geef dit duidelijk aan bij uw aanmelding!  Na afloop kunt u ook de Heilige Mis meevieren met hen om 21:30u. in de kapel van het Julianaklooster.

Info

Datum:                              Vrijdag 22 november 2019

Tijd:                                    19:30u. – 21:30u. (Optie Eten 18:30u. H. Mis 21:30u.)

Adres:                                OLV ter Nood - Julianaklooster, Hoogeweg 65, Heiloo

Bereikbaarheid:           Vrij parkeren kan in en rond het heiligdom.

Aanmelden:                     T/m 20 nov via mjansen@bisdomhaarlem-amsterdam.nl

                                              (mee-eten uiterlijk doorgeven voor 15 nov.) 

 

Meer over: Stille omgang
Meer >>
Gerelateerde artikelen Jongeren | Begeleiders | levensvragen
share on facebook share on twitter share via email