Jong Bisdom Haarlem- Amsterdam   >   Begeleiders   >   Materialen   >   Materiaal voor tienergroepen   >   Hands On

Begeleiders

Hands on

Auteur:                               J.M. van Hoof-Borst

Uitgave:              Bisdom Haarlem (2005) en Bisdom Haarlem-Amsterdam (2013)

Beschrijving:

Hands on is een handboek om het katholieke geloof op een eigentijdse manier aan tieners en jongeren over te brengen. Het centrale punt in de handreiking is de persoonlijke relatie met God, met Jezus, te ontwikkelen. Daartoe worden zes thema's van de basisboodschap van het christelijke geloof belicht. Gods liefde, Zonde, Verlossing, Geloof en bekering, De heilige Geest en ‘de Kerk’. Vervolgens worden suggesties gegeven ter illustratie en verdieping van dit thema. Hands on bevat talrijke creatieve ideeën, zoals spelletjes, verhalen en verwerkingsopdrachten om met de basisboodschap van het christelijk geloof aan de slag te gaan.

Inmiddels is de eerste druk van Hands on (2005) geheel uitverkocht. De vernieuwde druk van Hands on (2013) is gepresenteerd op de Impulsdag Geloofsopbouw dd 19 januari 2013. Inmiddels kan een vernieuwde druk van Hands on besteld worden.

Meer informatie:

Druk: 2e druk 2013 Aantal bladzijden: 181 Kosten: 40 euro (excl. verzendkosten) Te bestellen bij: Jongerenpastoraat bisdom Haarlem, Postbus 1053, 2001 BB Haarlem, tel. 023-5112635, e-mail info@jongbisdomhaarlem.nl

Online materiaal ondersteunend aan methode Hands on.

Hieronder volgen links van een aantal filmpjes die gebruikt kunnen worden bij één of meerdere van de zes stappen van de basisboodschap van het christelijke geloof in Hands On.

Voortraject: Godsbeelden

Godsbeelden    Een korte presentatie over welke Godsbeelen er kunnen leven onder tieners.

Gods liefde

Het verhaal van de verloren zoon in tekenfilm (Van 0:20:26 tot 0:23:40).

Liefdesbrief van de Vader.

Zonde/ gebrokenheid

Zonde     Power point presentatie over hoe er tussen God en ik als mens een scheiding komt waardoor wij zijn liefde niet meer kunnen ervaren.

Verlossing

The Bridge (Lang)

The Brigde (Kort)

Zonde en verlossing

Geloof en bekering

Vlinder  Power point presentatie over bekering aan de hand van de ontwikkeling van rups naar vlinder.

De heilige Geest

Schepping: Wie is de Heilige Geest?

Heilige Geest    Power point presentatie over de heilige Geest: Petrus en de heilige Geest maakt van hem een andere persoon.

Auto Sketch:    Welke plaats heeft Jezus in jouw leven? Hoe laat jij de Heilige geest jouw leven leiden?

De Kerk